Μπάσκετ: Στην Ισπανία η Εθνική ομάδα

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 12:10
UPD:12:29
HellenicBF
A- A A+

Αναχώρησε με προορισμό την Ισπανία και συγκεκριμένα τη Σεβίλη η Εθνική ομάδα των Ανδρών, προκειμένου να συμμετάσχει στο Β΄ όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας που ξεκινά το Σάββατο 30 Αυγούστου.

«Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα. Πιστεύω ότι θα παλέψει. Αν είναι να χάσει θα χάσει αλλά μόνο αν ο αντίπαλος είναι πολύ καλύτερος και πάντα δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό» δήλωσε πριν την αναχώρηση ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης

«Υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα και αισιοδοξία η οποία πηγάζει από την προετοιμασία που κάναμε και την ετοιμότητα της ομάδας. Το κλίμα πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο εθνικής ομάδας» πρόσθεσε. 

Ο αρχηγός της Εθνικής, Νίκος Ζήσης, είπε: «Κάθε παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει να το δούμε ξεχωριστά, γι΄ αυτό το μυαλό μας είναι μόνο στην πρεμιέρα και στη Σενεγάλη».

Ερωτηθείς για το θεωρητικά εύκολο ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας, που θα παίξει με Σενεγάλη και Φιλιππίνες στους πρώτους δύο αγώνες, ο Ζήσης δεν συμφώνησε. «Τα τελευταία δύο χρόνια χάσαμε από τη Νιγηρία και τη Φινλανδία, θεωρητικά από ομάδες υποδεέστερες δηλαδή, οπότε δεν υποτιμούμε κανέναν».

Ο Κώστας Καϊμακόγλου, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι «κάθε ομάδα μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό της. Το θέμα είναι ότι έχουμε δουλέψει όλο αυτό το διάστημα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και να παίξουμε βάσει των πραγματικών μας δυνατοτήτων, να χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια και να μην παραδοθούμε ποτέ».

Στην αποστολή μετέχουν οι: Γιάννης Μπουρούσης, Νίκος Ζήσης, Κώστας Βασιλειάδης, Νικ Καλάθης, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Κώστας Καϊμακόγλου, Ίαν Βουγιούκας, Γιώργος Πρίντεζης, Βαγγέλης Μάντζαρης και Γιάννης Αντετοκούνμπο.     

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις