Τ. Κουίκ: Εκλογή ΠτΔ από τη βάση

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014 19:24
UPD:19:26
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο κ. Κουίκ (φωτ. αρχείου) δήλωσε ότι δεν φοβάται καθόλου μήπως το θέμα της Προεδρικής εκλογής προκαλέσει διαλυτικές τάσεις στους ΑΝΕΛ με διαρροές βουλευτών.

A- A A+

Διευκρινίσεις στο ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της στάσης βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ τονίζοντας ότι η πρόταση των ΑΝΕΛ είναι η εκλογή από τη βάση.

Σε παρέμβασή στην πρωινή εκπομπή του MEGA σχετικά με το θέμα της υποστήριξης υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας είπε ότι αφενός μεν ο κ. Χαϊκάλης, παρά την τοποθέτησή του ότι θα μπορούσε να στηρίξει κάποιο πρόσωπο υπό προϋποθέσεις, εν συνεχεία είπε ότι θα στηρίξει την όποια απόφαση πάρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αφετέρου δε, μετά από προσεκτική ανάγνωση των όσων είπε ο κ. Μελάς «βάζει, ίσως στο βάθος την προϋπόθεση του ονόματος του Κ. Καραμανλή και τίποτα παραπάνω».

Ο κ. Κουίκ ωστόσο, έριξε το βάρος της τοποθέτησής του στο ότι «το κάλεσμα της «κεντροδεξιάς» γίνεται με Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη» και επισήμανε ότι μπροστά σε αυτή την εικόνα, όχι τυχαία «έσπευσε η κ. Βούλτεψη να μαζέψει το θέμα και να πει ότι είναι πρόωρο να κουβεντιάζουμε για προεδρολογία.»

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκτίμησε ότι η «εικόνα» ενόχλησε και διευκρίνισε ότι «με κεντροδεξιά δεν μπορείς να κάνεις κάλεσμα με Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη».

«Το θέμα δεν είναι να σκέφτονται ποιον Πρόεδρο θέλουν να βρουν. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να σκέφτονται το πώς θα φύγουν για να ανασάνει ο τόπος. Και όταν λέω το πώς θα φύγουν, εννοώ με αυτόν που προβλέπει το Σύνταγμα. Με τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών» είπε ο κ. Κουίκ.

Ερωτηθείς αν γίνεται κάλεσμα της κεντροδεξιάς «με Μεϊμαράκη» είπε ότι «όποιο πρόσωπο και να είναι, εμείς καταψηφίζουμε».

Ταυτόχρονα τόνισε ότι η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνίσταται στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την βάση.

Ο κ. Κουίκ είπε ότι δεν φοβάται καθόλου μήπως το θέμα της Προεδρικής εκλογής προκαλέσει διαλυτικές τάσεις στους ΑΝΕΛ με διαρροές βουλευτών.

«Σας διαβεβαιώνω και πάω και στοίχημα επειδή προηγουμένως αναφερθήκατε στο θέμα Χαϊκάλη. Δε βάζω στοιχήματα στη ζωή μου, ούτε καν με τον κ. Ψυχάρη που είναι Παναθηναϊκός και εγώ είμαι Ολυμπιακός. Αρνούμαι τα στοιχήματα. Εδώ όμως πάω στοίχημα. (ότι δεν θα φύγει κανείς).

Το δήλωσε ξεκάθαρα ο κ. Χαϊκάλης. Και ναι σας το διαβεβαιώνω. Ξέρετε γιατί; Διότι είμαστε πλέον 14 μουτζαχεντίν μέσα. 13 συν ένας ο Νικολόπουλος, 14. Και το Εννοώ αυτό. Εμείς με όποιο κόστος, θα πέσουμε όρθιοι. Δεν θα δοθούμε. Πολύ απλό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ.

Αναφερόμενος στο Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης με τον οποίο συνομίλησε του είπε πως το νομοσχέδιο θα έλθει στο Γ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Επίσης, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κουίκ το νομοσχέδιο δεν θα συμπεριλαμβάνει το Σύμφωνο Διαβίωσης.

Επισήμανε ότι η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι το νομοσχέδιο να έλθει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο τόνος στην τοποθέτηση του κ. Κουίκ ανέβηκε όταν κάλεσε την ΔΗΜΑΡ «να βουλώσει» το στόμα της κ. Ρεπούση γιατί «όταν, για παράδειγμα, στο θέμα της γενοκτονίας χρησιμοποιεί την φράση του Αντώνη Λιάκου «βγάλτε τους νεκρούς από την ζυγαριά», προσβάλλει Πόντιους, Μικρασιάτες, Θρακιώτες, Ασσύριους, Αρμένιους, όλους τους Χριστιανούς της Ανατολής».

Επίσης ο κ. Κουίκ εγκάλεσε την ΔΗΜΑΡ ότι θέλει να «εκτουρκίσει την Θράκη, μέσω και της γλώσσας».

Αρνήθηκε ότι αυτό συνιστά βαριά κατηγορία λέγοντας «καμία βαριά κατηγορία. Αυτό που λέω είναι, ότι - για παράδειγμα - τους Πομάκους θέλουν «ντε και καλά» να τους κάνουν Τούρκους, μέσω της γλώσσας, όταν οι ίδιοι λένε «αφήστε μας να μάθουμε τα Πομάκικα». Α… ξέρω πολύ καλά την κατάσταση επάνω.»

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή