Καταγγελίες για εξευτελισμούς Ουκρανών πολιτών από φιλορώσους ενόπλους

Μία ημέρα μετά την «παρέλαση» Ουκρανών αιχμαλώτων στο Ντονέτσκ
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014 14:15
UPD:15:28
EPA/SERGEI ILNITSKY

Την Κυριακή, οι φιλορώσοι αποσχιστές στο Ντονέτσκ διοργάνωσαν «παρέλαση» με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου.

A- A A+

Περιστατικά εξευτελισμού Ουκρανών πολιτών οι οποίοι θεωρείται ότι αντιτίθενται στη φιλορωσική αποσχιστική εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία καταγγέλλονται στην περιοχή, ενώ φωτογραφίες από σχετικές πράξεις κάνουν τον γύρο διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Σε φωτογραφία η οποία δημοσιεύεται στους New York Times και έχει διαδοθεί ιδιαίτερα μέσω του Twitter, Ουκρανή εμφανίζεται δεμένη σε πεζοδρόμιο αστικού κέντρου το οποίο ελέγχεται από τους φιλορώσους.

Η γυναίκα, η οποία φαίνεται τρομοκρατημένη, είναι τυλιγμένη με την ουκρανική σημαία, ενώ δύο μικρά σημαιάκια έχουν τοποθετηθεί περιπαικτικά στο κεφάλι της.

Γύρω της στέκονται ένοπλοι φιλορώσοι αποσχιστές, ενώ έτερη γυναίκα της επιτίθεται φραστικά.

Στα χέρια της κρατάει ένα πλακάτ το οποίο γράφει «Αυτή σκοτώνει τα παδιά μας».

Η γυναίκα κατηγορείται ότι συνεργάζεται με τον ουκρανικό στρατό και οι φιλορώσοι αποσχιστές δήλωσαν στον ρεπόρτερ των NYT πως ό,τι και να πάθει, «της αξίζει».

Πολίτες οι οποίοι διέρχονται από την περιοχή σταματούν τα αυτοκίνητά τους και την φτύνουν, την χαστουκίζουν ή της πετούν ντομάτες.

Τα γόνατά της τρέμουν, ενώ προσπαθεί να αρθρώσει μερικές λέξεις, ισχυριζόμενη ότι είναι αθώα και αρνούμενη ότι συνεργάστηκε με τις αρχές της χώρας της κατά των αποσχιστών.

Η συγκεκριμένη σκηνή, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την «παρέλαση» την οποία διοργάνωσαν οι φιλορώσοι αποσχιστές στο Ντονέτσκ με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, τους οποίους ακολουθούσε καθαριστικό μηχάνημα, για να καθαρίζει το χώρο τον οποίο είχαν πατήσει οι «φασίστες», όπως αποκαλούν οι φιλορώσοι όποιον μάχεται με την πλευρά του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν είδε «τίποτε κακό» στην παρέλαση των Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου, ούτε διέκρινε σημάδια κακομεταχείρισής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πράξη απαγορεύεται από τη Συνθήκη της Γενεύης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή