Το «Breaking Bad» θριάμβευσε στα βραβεία Έμμυ

Ο Μπράιαν Κράνστον κέρδισε για τέταρτη φορά το βραβείο καλύτερου ηθοποιού
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014 11:45
UPD:16:08
REUTERS/MIKE BLAKE

Το βραβευμένο καστ του «Breaking Bad».

A- A A+

Τα φετινά τηλεοπτικά βραβεία Έμμυ απονεμήθηκαν αργά χθες στο Λος Άντζελες σε μια τελετή η οποία αφιερώθηκε στη μνήμη του Ρόμπιν Ουίλιαμς, «του πιο λαμπρού αστέρα του γαλαξία της κωμωδίας» όπως δήλωσε ο ηθοποιός και φίλος του Μπίλι Κρίσταλ. Η αυτοκτονία του 63χρονου ηθοποιού πριν από δύο εβδομάδες συγκλόνισε και προκάλεσε συγκίνηση σε όλον τον κόσμο.

Ωστόσο τα φλας των φωτογράφων άστραψαν όταν ο βαρόνος των ναρκωτικών φίλησε με πάθος την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Μπράιαν Κράνστον ή Γουόλτερ Γουάιτ, ο ευφυής χημικός της δραματικής σειράς «Breaking Bad» τόλμησε ... να συγχαρεί τη συνάδελφό του Τζούλια Λούις Ντρέιφους, την «αντιπρόεδρο» της σειράς «Veep». H Ντρέιφους ανέβαινε στη σκηνή για να παραλάβει, για τρίτη συνεχή φορά το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία, όταν ένας άλλος πρωταγωνιστής της τελετής της 66ης απονομής των βραβείων την άρπαξε μπροστά στη σκηνή δίνοντας της ένα παθιασμένο φιλί για αρκετά δευτερόλεπτα.

REUTERS/MARIO ANZUONI

Η φετινή τελετή απονομής αφιερώθηκε στη μνήμη του Ρόμπιν Ουίλιαμς, «του πιο λαμπρού αστέρα του γαλαξία της κωμωδίας» όπως δήλωσε ο ηθοποιός και φίλος του Μπίλι Κρίσταλ.

Μια ακόμη πρωταγωνίστρια της βραδιάς, η Τζουλιάνα Μαργκούλις απέσπασε το βραβείο Έμμυ καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στη δραματική σειρά «The Good Wife», η οποία άρχισε το 2009 και προβάλλεται από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

REUTERS/MARIO ANZUONI

Η Τζουλιάνα Μαργκούλις απέσπασε το βραβείο Έμμυ καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στη δραματική σειρά «The Good Wife».

Η ηθοποιός υποδύεται την Αλίσια Φλόρικ, μια περιφρονημένη γυναίκα που αρχίζει εκ νέου να σταδιοδρομεί με μεγάλη επιτυχία ως δικηγόρος, ενώ ο εισαγγελέας σύζυγός της παραιτείται καθώς το όνομά του εμπλέκεται σε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο και διαφθοράς.

Ο Μπράιαν Κράνστον κέρδισε για τέταρτη φορά το βραβείο Έμμυ καλύτερου ηθοποιού, για την ερμηνεία του στη αμερικανική δραματική σειρά «Breaking Bad», στο ρόλο του καρκινοπαθή καθηγητή Χημείας Γουόλτερ Γουάιτ, ο οποίος «μαγειρεύει» μεθαμφεταμίνη μαζί με τον πρώην μαθητή του Τζέσι Πίνκμαν (Άαρον Πολ), με την επιθυμία να εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογενείας του. Η συγκεκριμένη σειρά έχει γίνει αποδέκτης πολλών κριτικών επευφημιών, ειδικά για το γράψιμο και την πρωταγωνιστική παράσταση των Κράνστον και Πολ. Το «Breaking Bad» απέσπασε και το βραβείο Έμμυ καλύτερης δραματικής σειράς για δεύτερη συνεχή φορά. Η σειρά που ολοκληρώθηκε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, κέρδισε, επίσης, τα βραβεία β΄ ανδρικού και γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά για τον Άαρον Πολ και την Άννα Γκαν.

REUTERS/MIKE BLAKE

Οι συντελεστές της βραβευμένης δραματικής σειράς «Breaking Bad».

The cast of AMC's "Breaking Bad" poses with their outstanding drama series award at the 66th Primetime Emmy Awards in Los Angeles, California August 25, 2014. REUTERS/Mike Blake (UNITED STATES -Tags: ENTERTAINMENT)(EMMYS-BACKSTAGE)

Η σειρά «Modern family», που προβάλλεται από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC απέσπασε το βραβείο Έμμυ καλύτερης κωμικής σειράς για πέμπτη συνεχή φορά. Το σίριαλ κέρδισε ήδη στη χθεσινή βραδιά των Έμμυ τα βραβεία β΄ ανδρικού ρόλου σε κωμωδία για τον Τάι Μπάρελ και το βραβείο σκηνοθεσίας για τον Γκάιλ Μανκούζο.

Στις μίνι σειρές, ιδιαίτερη θέση είχε το «Fargo» που απέσπασε το βραβείο καλύτερης μίνι σειράς, ενώ η σειρά «Sherlock» κέρδισε τα δύο βραβεία ανδρικής ερμηνείας για μίνι σειρές και το βραβείο σεναρίου για το τελευταίο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς