Ιράκ: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014 09:44
UPD:11:44
REUTERS/Ahmed Malik
A- A A+

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα το πρωί σε σιιτική συνοικία της ανατολικής Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν 33, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Η βομβιστική επίθεση στη συνοικία της Νέας Βαγδάτης (Αλ-Τζαντίντα) σημειώνεται ενώ η περιοχή θρηνεί τον θάνατο 11 πολιτών της χθες σε επίθεση εναντίον σιιτικού τεμένους, ύστερα από σειρά εκρήξεων που έπληξαν χθες την ιρακινή πρωτεύουσα και προκάλεσαν τον θάνατο 20 ανθρώπων.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο βρισκόταν σε πολυσύχναστη διασταύρωση και εξερράγη σε ώρα αιχμής της κυκλοφορίας.

Τα καφενεία, τα καταστήματα ή ακόμη και τα τζαμιά αποτελούν συχνά στόχο επιθέσεων στο Ιράκ, οι δράστες των οποίων επιλέγουν τα μέρη όπου συγκεντρώνεται πολύ κόσμος.

EURONEWS

Καθώς οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί στη χώρα από τις αρχές του 2012, το Ιράκ έχει βυθιστεί ακόμη περισσότερο στο χάος και τη βία μετά την έναρξη στις 9 Ιουνίου της επιχείρησης σουνιτών ανταρτών υπό τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν καταλάβει εδάφη σε πέντε επαρχίες, προκαλώντας τη φυγή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από τις εστίες τους και τη γη τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή