Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στους παραγωγούς της Ημαθίας

Συνάντηση στελεχών του κόμματος με εκπροσώπους φορέων της περιοχής
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 14:10
UPD:14:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης
A- A A+

Την ανάγκη άμεσης αποζημίωσης των παραγωγών που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο υπογράμμισαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνάντησή τους με τον δήμαρχο Βέροιας και εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων Νομού Ημαθίας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ανέλυσαν τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο στο εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών αλλά και το σύνολο της οικονομικής ζωής της περιοχής ενώ εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίστηκε η ανάγκη αύξησης των κοινοτικών πόρων για αποζημιώσεις στους πληττόμενους παραγωγούς.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμη πως πρέπει να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για να μπορέσουν οι παραγωγοί ροδακίνου και των υπόλοιπων αγροτικών προϊόντων να ασκήσουν απρόσκοπτα τις καλλιέργειες τους, αλλά και να υπάρξει κρατική στήριξη και σχεδιασμός για διεύρυνση των αγορών που απευθύνονται τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Πρότεινε τέλος την δωρεάν διανομή αδιάθετων ποσοτήτων σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και σε κρατικούς φορείς (νοσοκομεία, στρατός, ιδρύματα), αλλά και την ενεργοποίηση κρατικών φορέων και περιφερειών για άμεσο επανασχεδιασμό διάθεσης αγροτικών προϊόντων που μέχρι τώρα απευθύνονταν στη ρώσικη αγορά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή