Επί τάπητος οι συνεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναμένεται άνοιγμα σε «πασοκογενείς», «δημαρογενείς» και ανεξάρτητους βουλευτές
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 06:11
UPD:08:57
SOOC/Νίκος Λυμπερτάς

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους η αναφορά αυτή δεν έγινε τυχαία και σηματοδοτεί  την έναρξη της υλοποίησης των αποφάσεων της Κ.Ε.

A- A A+

Ανοίγει την «περπατησιά» του στο θέμα των συνεργασιών ο ΣΥΡΙΖΑ με απώτερο στόχο να υλοποιήσει την -πριν τις ευρωεκλογές- ειλημμένη απόφαση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας είχαν ταχθεί υπέρ των αμφίπλευρων ανοιγμάτων του κόμματος.

Σύμφωνα με κύκλους κοντά στον πρόεδρο του κόμματος, δεν είναι τυχαία η χθεσινή απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στη Real News σε ερώτηση αν ανεξάρτητοι βουλευτές όπως η Θ. Τζάκρη, ο Οδ. Βουδούρης και ο Θ. Παραστρατίδης έχουν θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Τσίπρας απαντά ότι στα ψηφοδέλτια έχουν θέση όλοι όσοι «είναι αποφασισμένοι να σταθούν απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές», κάνοντας μάλιστα ονομαστική αναφορά στην απόφαση της συγκεκριμένης Κ.Ε..

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους η αναφορά αυτή δεν έγινε τυχαία και σηματοδοτεί  την έναρξη της υλοποίησης των αποφάσεων της Κ.Ε. Όπως υποστηρίζει κορυφαίο στέλεχος του κόμματος είναι θέμα χρόνου το άνοιγμα σε «πασοκογενείς» και «δημαρογενείς» βουλευτές, αλλά και προς τη «δεξαμενή» των ανεξάρτητων βουλευτών. Και σίγουρα, όπως λέει χαρακτηριστικά στέλεχος του κόμματος, κανείς στην Κουμουνδούρου δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να «παίζουν» μόνοι τους διοχετεύοντας στον Τύπο σενάρια για άνοιγμα είτε προς τους ανεξάρτητους, είτε προς τη ΔΗΜΑΡ, είτε προς τους ΑΝΕΛ με φόντο την προεδρική εκλογή.    

Άλλωστε στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ως ιδιαιτέρως πιθανό το ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να καταφύγει στη λύση των πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν φέρουν το επιθυμητό για την κυβέρνηση αποτέλεσμα, ενώ κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι βασική επιδίωξη του κ. Σαμαρά είναι να δημιουργήσει ρήγμα στη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ με βασική επιδίωξη την προεδρική εκλογή. Σε αυτή ακριβώς την επιδίωξη αποδίδουν και τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου ότι ο εκλεκτός των κ.κ. Σαμαρά – Βενιζέλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.        

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή