Formula 1: Νικητής ο Ρικιάρντο στο Σπα

Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014 16:40
UPD:16:55
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ήταν ο πιλότος που είδε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού στην πίστα του Σπα, στο Βέλγιο, όπου ο Αυστραλός της Red Bull πανηγύρισε την τρίτη νίκη της καριέρας του στο πρωτάθλημα και δεύτερη συνεχή μετά από εκείνη στην Ουγγαρία.

Δεύτερος ήταν ο Γερμανός οδηγός της Μερτσέντες Νίκο Ρόσμπεργκ και τρίτος ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας (Γουίλιαμς), με τον Ρόσμπεργκ που προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών να αυξάνει κατά 18 βαθμούς τη διαφορά του από τον Βρετανό συνάδελφό του στην ίδια ομάδα, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω ατυχήματος.

Ο Γερμανός είχε την pole position αλλά δεν έκανε καλή εκκίνηση και ο Χάμιλτον τον πέρασε αμέσως και τέθηκε επικεφαλής, αλλά στο δεύτερο γύρο οι δύο Μερτσέντες ήρθαν σε επαφή, με αποτέλεσμα να «κλατάρει» ο ένας τροχός του Βρετανού και να σπάσει η πτέρυγα του Ρόσμπεργκ, που πάντως κατόρθωσε να κρατηθεί στην κούρσα.

Τελικά, ωφελημένος από το «φάγωμα» των δύο αλλά και την ποινή των πέντε δευτερολέπτων που επιβλήθηκε στον Φερνάντο Αλόνσο (η Φεράρι του δεν έπαιρνε μπροστά στο γύρο σχηματισμού) ήταν ο Ρικιάρντο, ο οποίος πέρασε στην πρώτη θέση και διατήρησε σταθερά ένα γρήγορο ρυθμό που του έδωσε την πρώτη θέση.

Πίσω από την τριάδα που ανέβηκε στο βάθρο, στις υπόλοιπες επτά βαθμολογούμενες θέσεις της πρώτης δεκάδας πλασαρίστηκαν κατά σειρά οι, Κίμι Ραϊκόνεν (Φεράρι), Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull), Κέβιν Μάγκνουσεν (ΜακΛάρεν), Τζένσον Μπάτον (ΜακΛάρεν), Αλόνσο (Φεράρι), Σέρχιο Πέρες (Force India) και Ντάνιελ Κβίατ (Toro Rosso).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις