Χάμοντ: Προδοσία των αξιών της Βρετανίας η εκτέλεση Φόλεϊ

Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014 14:40
UPD:14:41
REUTERS/SUZANNE PLUNKETT
A- A A+

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ χαρακτηρίζει ως «προδοσία των αξιών» της χώρας του, την εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες του Τζέιμς Φόλεϊ από ένα μασκοφόρο άνδρα ο οποίος μιλά με αγγλική προφορά.

Σε άρθρο του στους «Sunday Times» ο κ. Χάμοντ τονίζει ότι «πρόκειται  για μια προδοσία των αξιών της χώρας μας και όλων αυτών που ο βρετανικός λαός αντιπροσωπεύει».

«Είναι φρικτό να σκέπτεται κανείς ότι ο αυτουργός αυτής της αποτρόπαιης πράξης ανατράφηκε στη Μεγάλη Βρετανία», υπογραμμίζει ο κ. Χάμοντ και προσθέτει ότι «αν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους δεν συλληφθούν, θα επιχειρήσουν αργά ή γρήγορα να πλήξουν σε βρετανικό έδαφος».

Όπως υποστηρίζει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών «η στρατηγική μας είναι σαφής. Επενδύουμε σημαντικούς πόρους για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό μακροπρόθεσμα».

Από την πλευρά τους οι «Sunday Times», διαβεβαιώνουν, επικαλούμενοι κυβερνητικές πηγές, πως οι υπηρεσίες πληροφοριών MI5 και MI6 έχουν προσδιορίσει ένα Βρετανό ύποπτο, αλλά δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητά του.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή