Τ. Μπαλτάκος: Δεν θέλω να δημιουργήσω κόμμα, να τελειώσει το παραμύθι της Αριστεράς

«Με ενδιαφέρουν οι ψηφοφόροι και όχι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής»
Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014 17:15
UPD:17:17
FOSPHOTOS /Menelaos Myrillas

Ο κ. Μπαλτάκος (φωτ. αρχείου) δηλώνει πως πιστεύει ότι εάν γίνονταν τώρα εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κέρδιζε, κάτι ωστόσο που σύμφωνα με τον ίδιο δεν ισχύει για τον Φεβρουάριο.

A- A A+

Δεν επιβεβαιώνει ούτε αρνείται προσυνεννόηση με τον Πρωθυπουργό για τις συναντήσεις του με στελέχη που έχουν αποσπάστεί από τον κορμό της Ν.Δ. ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σημειώνει παράλληλα ότι δεν σκοπεύει να ιδρύσει κόμμα στα δεξιά της Ν.Δ.

Ο κ. Μπαλτάκος δηλώνει πως πιστεύει ότι εάν γίνονταν άμεσα βουλευτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κέρδιζε, κάτι ωστόσο που - σύμφωνα με τον ίδιο - δεν ισχύει για τον Φεβρουάριο του 2015.

Δείχνει μάλιστα ενοχλημένος για τη συνεργασία Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και δηλώνει ότι «το παραμύθι της Αριστεράς πρέπει να τελειώσει».

Όταν ερωτήθηκε εάν οι κινήσεις τις οποίες κάνει είναι σε προσυνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά, είπε: «Θα απαντήσω όπως ο Αβέρωφ το ‘77, όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν στην Ελλάδα υπάρχουν πυρηνικά όπλα. Δεν απαντώ, είπε, γιατί ό,τι και να πω είναι είδηση ή πληροφορία. Η δική μου απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Αλλά θα ήταν ίδια, ακόμη κι αν υπήρχε προσυνεννόηση».

Σχετικά με την πρόθεση για δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού εάν  η Ν.Δ. δεν στραφεί δεξιότερα απάντησε: «Δεν έχω πει ποτέ ότι θα δημιουργήσω εγώ προσωπικά κάποιον δεξιό σχηματισμό. Δεν έχω τέτοια πρόθεση και τέτοια επιθυμία. Δεν είμαι πολιτικός και το τονίζω αυτό. Είπα κάτι άλλο όμως. Η Ν.Δ. στις εκλογές της 25ης Μαΐου βρέθηκε να έχει στα δεξιά της ένα 16,5%, το οποίο σημαίνει 900.000 ψηφοφόροι. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής. Δεν αναφέρομαι φυσικά στην ηγεσία.

»Βλέπω, λοιπόν, ως κλασικός Δεξιός, ότι η Ν.Δ. έχει, για πρώτη φορά στα χρονικά, δεξιά της ένα τόσο δυσθεώρητο ποσοστό του εκλογικού σώματος. Αν κανείς με μαγικό ραβδί το μετέφερε στη Ν.Δ., θα είχε αυτοδυναμία με 39%», τονίζει ο πρώην συνεργάτης του Πρωθυπουργού.

Κάνει τέλος λόγο για αναγκαιότητα ενός δεξιού γκωλικού κόμματος κατά το γαλλικό πρότυπο, με το οποίο η Ν.Δ. να έχει προϋποθέσεις συνεργασίας, καθώς κάτι τέτοιο είναι αδύνατο με σχηματισμούς τύπου Ανεξαρτήτων Ελλήνων ή Χρυσής Αυγής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή