Διαψεύδει το υπ. Παιδείας τα περί διαρροής θεμάτων των γενικών εξετάσεων

Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2004 16:05
A- A A+

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση διαρροής θεμάτων των γενικών εξετάσεων Β' και Γ' Λυκείου, υπογράμμισε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Καραμάνος.

Όπως είπε ο κ. Καραμάνος, ο τίτλος και ο υπότιτλος σχετικού δημοσιεύματος καθημερινής εφημερίδας «είναι παραπλανητικοί, θέτοντας σε αμφιβολία το αδιάβλητο των εξετάσεων».

Για το θέμα της εμφάνισης των θεμάτων μιάμιση ώρα μετά την αποστολή τους (περίπου στις 10 π.μ.) σε ιστοσελίδες φροντιστηρίων -ενώ απαγορεύεται ρητά η γνωστοποίησή τους πριν απο τις 12 το μεσημέρι- ο γενικός γραμματέας του υπουργείου τόνισε ότι δόθηκε αυστηρή εντολή προς τα εξεταστικά κέντρα για την πιστή τήρηση των οδηγιών. «Οι οδηγίες αυτές -είπε- είχαν σκοπό να διασφαλίσουν την εθιμική, όλα αυτά τα χρόνια, ακολουθούμενη τακτική να ανακοινώνονται τα θέματα επισήμως απο την επιτροπή ακριβώς στις 12 το μεσημέρι, κάθε μέρα εξετάσεως».

Η εντολή αυτή, διευκρίνισε ο κ. Καραμάνος, δεν είχε απολύτως καμία σχέση με το αδιάβλητο των εξετάσεων και την κατοχύρωσή του, αφού δεν υπάρχει η προς τα έξω δυνατότητα επικοινωνίας των εξεταζομένων, ενώ η έξοδός τους από τα εξεταστικά κέντρα επιτρέπεται μετά τις 10:30 π.μ..

Τέλος, ο κ. Καραμάνος απηύθυνε έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις να υπάρξει «σεβασμός προς την τεράστια προσπάθεια που αυτή την περίοδο καταβάλουν τα παιδιά με την αποφυγή δημιουργίας κλίματος σύγχυσης και έλλειψης εμπιστοσύνης προς το εξεταστικό σύστημα».

Πριν απο λίγο η γραμματέας του Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Σιλβάνα Ράπτη, σε ανακοίνωσή της, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η απειρία της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι «η νέα Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων παραδέχεται με έγγραφό της ότι αδυνατεί να περιφρουρήσει το μοναδικό αδιάβλητο θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων». «Οι εξεταστές και οι ηγεσία του υπουργείου Παιδείας οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις, άμεσα, στους 160.000 εξεταζόμενους και στις οικογένειές τους» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Ράπτη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή