Αναθεωρείται το ΠΔ για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων

Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2004 20:10
A- A A+

Σχέδιο νόμου του υπουργείου Αμυνας θα αναθεωρεί το υφιστάμενο Προεδρικό Διάταγμα για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.

Το σ/ν θα καθιερώνει τον έλεγχο των δαπανών από ανεξάρτητη Αρχή, την παρακολούθηση της πορείας τους από άλλη Αρχή και τον απολογισμό επένδυσης στα 3-5 χρόνια μετά την υπογραφή τους.

Η ενημέρωση της Επιτροπής της Βουλής για θέματα του υπουργείου Αμυνας εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση για τα εξοπλιστικά προγράμματα, όταν, μετά την πρωτολογία του κ. Σπηλιωτόπουλου, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου ανέβασε τους τόνους, ξεκαθαρίζοντας στον υπουργό πως «μαθήματα ηθικής δεν δέχεται η παράταξή μας από κανέναν».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση και τον συμπολιτευόμενο Τύπο ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα σκανδαλολογίας.

Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου υποστήριξε ότι «η ΝΔ επέλεξε να θέσει θέματα διαφάνειας» και πρόσθεσε ότι υπερκοστολογεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα, από 8,2 τρισ. σε 17 τρισ. δρχ.

Απαντώντας ο υπουργός απαρίθμησε χαρακτηριστικά κακοδιαχείρισης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες κατηγόρησε ότι δεν ήλεγξαν την πορεία της υλοποίησης των συμβάσεων που υπέγραψαν.

«Κάνατε κατάχρηση της μεθόδου της ανάθεσης, εκεί που ο νόμος την αναφέρει ως εξαίρεση», πρόσθεσε.

* Ποτέ δεν ετέθη θέμα κατάργησης του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, διευκρίνισε τέλος ο κ. Σπηλιωτόπουλος. «Οι όποιες αναθεωρήσεις αφορούν κυρίως το στρατιωτικό σκέλος και οι αλλαγές γίνονται πάντα σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή