Επιστρέφει εσπευσμένα ο Κάμερον λόγω της πιθανής εκτέλεσης του Αμερικανού δημοσιογράφου

Υπόνοιες λόγω της βρετανικής προφοράς του σχολιαστή στο βίντεο με τον αποκεφαλισμό
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014 12:32
UPD:13:40
REUTERS/LUKE MACGREGOR

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον.

A- A A+

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον διακόπτει τις διακοπές του και επιστρέφει στο Λονδίνο, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από το Ισλαμικό Κράτος που φέρεται ότι εικονίζει τον αποκεφαλισμό Αμερικανού δημοσιογράφου και περιλαμβάνει σχόλια από άνδρα με βρετανική προφορά.

«Αν είναι αλήθεια, ο κτηνώδης φόνος του Τζέιμς Φόλεϊ προκαλεί σοκ και αποστροφή», αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός «θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών και ανώτερους αξιωματούχους από το υπουργείο Εσωτερικών, το Φόρεϊν Όφις και τις υπηρεσίες για να συζητήσει την κατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία και την απειλή που δημιουργείται από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους», προστίθεται στη δήλωση.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ εξέφρασε την «απόλυτη φρίκη» του για το βίντεο του αποκεφαλισμού.

«Είναι ένα επιπλέον παράδειγμα της θηριωδίας αυτής της οργάνωσης», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζοντας ότι δεν έχει διαπιστωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο, ο Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε πάντως ότι «παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν να σκεφτεί κανείς πως είναι αυθεντικό».

Ο υπουργός επισήμανε επίσης ότι ο φερόμενος ως δήμιος του Τζέιμς Φόλεϊ εκφράζεται στα αγγλικά με βρετανική προφορά.

«Φαίνεται πως πρόκειται για Βρετανό. Θα κάνουμε περαιτέρω έρευνες για να είμαστε σίγουροι», δήλωσε προς το BBC.

«Ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτό που συμβαίνει στη Συρία και το Ιράκ συνιστά άμεση απειλή για τη δική μας εθνική ασφάλεια είναι η παρουσία στις χώρες αυτές ενός σημαντικού αριθμού συμπολιτών μας που υπάρχει κίνδυνος, σε δεδομένη στιγμή, να επιδιώξουν να μπουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με ικανότητες και τεχνικές που απέκτησαν κοντά σ' αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις», σημείωσε ο κ. Χάμοντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή