Σε προεκλογικούς ρυθμούς συνεχίζει να κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014 09:08
UPD:09:22
SOOC/Nick Paleologos
A- A A+

Συνεχίζει με αμείωτη ένταση το πρόγραμμα των θερινών συναντήσεών του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σήμερα θα συναντηθεί με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ενώ το απόγευμα θα δει επιτροπή παραγωγών από την Ημαθία και την Πέλλα.

Χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την άποψη ότι έχει μικρή σημασία το θέμα των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, χαρακτηρίζοντας «άκρως υποκριτικές τις φωνές κάποιων βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε σχέση με την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ, που λένε τώρα ότι δεν είδαν, δεν κατάλαβαν, δεν ήξεραν τι ψήφισαν». Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την κυβέρνηση» εκφράζοντας για μία ακόμη φορά τη θέση της ηγεσίας της Κουμουνδούρου ότι η προσφυγή στην εθνική κάλπη είναι κάτι παραπάνω από πιθανή το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ η μορφή του οποίου, όπως είπε, θα είναι «πιο επικαιροποιημένη και εξειδικευμένη, έτσι ώστε να είναι κατανοητή» και να γνωρίζει ο κόσμος «σε τι δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και τι προτίθεται να κάνει όταν βρεθεί στα πράγματα».

Ωστόσο τα «ανοίγματα» του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να διευρύνει τα κομματικά του ποσοστά δεν περνούν «αναίμακτα» στο εσωτερικό του κόμματος. Είναι χαρακτηριστική η κριτική που ασκεί στον Αλέξη Τσίπρα το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και  πρώην επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Ελένη Πορτάλιου για την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος.

Με ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε στο blog της Ένωσης Οπαδών της Συσπείρωσης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς -στο οποίο ασκείται εδώ και καιρό σκληρή κριτική στην ηγεσία και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- η κ. Πορταλιού κάνει λόγο για «φανταστικούς ψήφους που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εισρεύσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διά της θρησκευτικής οδού», ενώ ασκεί σφοδρή κριτική στον τρόπο που κάλυψε η «Αυγή» την επίσκεψη κάνοντας λόγο για «ανέξοδες (αμπελο)φιλοσοφικές απόψεις» και χαρακτηρίζοντας «προσβολή» την «ταύτιση των κοινοτήτων των μοναχών με τις Ζαπατίστικες κοινότητες». Η Κ. Πορταλιού μάλιστα δεν παραλείπει να θυμίσει τον Αντώνη Τρίτση που όπως γράφει «προχώρησε στην εθνικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και αποπέμφθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου».

Την ίδια ώρα στην ιστοσελίδα iskra που απηχεί τις απόψεις της μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, ασκείται επώνυμη κριτική σε συνέντευξη του βουλευτή του κόμματος Γιώργου Σταθάκη για τις απόψεις του τελευταίου στο θέμα του ΕΝΦΙΑ και της κατάργησης των μνημονίων εντός του ευρώ.

«Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε το σχέδιο (του κ. Σταθάκη), χωρίς, έστω, την απειλή έγκυρης εναλλακτικής προοπτικής, για την κατάργηση των μνημονίων και την εφαρμογή προοδευτικών πολιτικών εντός της ευρωζώνης», παρατηρεί ο συντάκτης του άρθρου για να καταλήξει: «εκτός κι αν το σχέδιο λέγεται απλώς ‘’σκληρή διαπραγμάτευση’’. Γιατί κάπου το έχουμε ξανακούσει αυτό».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή