Εξομάλυνση της κατάστασης σε Ιράκ και Μ. Ανατολή ζήτησε από τον Μπους ο Πάπας

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2004 14:50
A- A A+

Την άμεση εξομάλυνση της κατάστασης στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή, ζήτησε σήμερα ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, κατά τη διάρκεια ακρόασης που παραχώρησε στον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Η κατάσταση στο Ιράκ και στη Μέση Ανατολή «πρέπει να εξομαλυνθεί το συντομότερο δυνατό με την ενεργή συμβολή της διεθνούς κοινότητας και ειδικά των Ηνωμένων Εθνών» δήλωσε ο Πάπας.

Απευθυνόμενος στον Τζορτζ Μπους, ο Πάπας είπε: «Κύριε πρόεδρε, η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια στιγμή μεγάλης ανησυχίας εξαιτίας της σοβαρής κατάστασης στη Μέση Ανατολή, τόσο στο Ιράκ όσο και στους Αγίους Τόπους».

«Επιθυμία όλων μας είναι να εξομαλυνθεί το συντομότερο δυνατό η κατάσταση αυτή, με τη συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας και ειδικά του ΟΗΕ, ώστε να διασφαλιστεί η γρήγορη μεταβίβαση της εξουσίας στο Ιράκ, μέσα σε συνθήκες ασφαλείας για όλους», συμπλήρωσε ο Ποντίφικας.

Επιπρόσθετα, ο Πάπας τόνισε πως η απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας παραμένει «πηγή διαρκούς ανησυχίας». Η απειλή της τρομοκρατίας «έχει διαταράξει σε μεγάλο βαθμό τις ομαλές και ειρηνικές σχέσεις ανάμεσα στα κράτη και τους λαούς από την τραγική ημερομηνία της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, την οποία δεν θα διστάσω να χαρακτηρίσω ως μια μαύρη ημέρα στην ιστορία της ανθρωπότητας», σημείωσε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος.

Ο Πάπας εκφώνησε την ομιλία του στα αγγλικά και στο τέλος είπε: «Ο Θεός ας ευλογεί την Αμερική».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή