Προεκλογική δραστηριότητα των πολιτικών αρχηγών

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2004 15:34
A- A A+

Η ανεργία είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα και η αντιμετώπισή της αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή επίσκεψή του στα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΔ στον Αλιμο.

Στόχος είναι η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας κυρίως για τους νέους, υπογράμμισε ο Κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι θα δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση, τις νέες τεχνολογίες αλλά και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για την κατάρτιση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι κατά το παρελθόν ο ΟΑΕΔ δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο του, και δεσμεύτηκε για αναβάθμισή του. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το πρωί με την πρόεδρο της «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/06/04/920502.htm , και το μεσημέρι με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος τόν ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Ecofin.

Με φόντο τη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει απόψε στο Ρίο, στη δεύτερη -μετά το Ηράκλειο- προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του, τονίζοντας την αποφασιστική συμβολή των κυβερνήσεων του Κινήματος στην υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής.

Χθες ο κ. Παπανδρέου, σε συνέντευξη του στο Alter, δήλωσε ότι «η ΝΔ πρέπει να πάρει ένα μήνυμα, ότι δεν έχει "λευκή επιταγή", για να εφαρμόσει μετά το Σεπτέμβρη αντιλαϊκά μέτρα».

Στην Πάτρα θα μιλήσει απόψε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία χαρακτήρισε εντολοδόχο των ΗΠΑ τον κ. Κόφι Ανάν. Τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, όπου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα για να εφαρμόσει πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος. O κ. Κωνσταντόπουλος γευμάτισε με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλο.

Τέλος, εκτός της μάχης των ευρωεκλογών μένει το ΔΗΚΚΙ, καθώς το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την ένστασή του. Αύριο στις 11 το πρωί η ΠΓ του ΔΗΚΚΙ θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή