Μπάσκετ: Βελτιωμένη η εθνική επιβλήθηκε με 79-71 της Σλοβενίας

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014 18:46
UPD:18:48
ΕΟΚ

Εκτός δωδεκάδας έμειναν ο τιμωρημένος Καλάθης και οι Γιάνκοβιτς, Μπόγρης για λόγους τακτικής, ενώ η ελληνική ομάδα θα ολοκληρώσει τη συμμετοχή της στο τουρνουά με τον αγώνα κόντρα στη Νέα Ζηλανδία, που θα διεξαχθεί αύριο στις 17:15 (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Με εμφανή σημάδια βελτίωσης σε σχέση με το χθεσινό ματς κόντρα στη Λιθουανία, η εθνική ομάδα μπάσκετ επικράτησε με 79-71 της Σλοβενίας και πήρε την πρώτη της νίκη στο τουρνουά που διεξάγεται στο Κάουνας.

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Κώστα Παπανικολάου (20π.) και το Γιάννη Μπουρούση (16π), η «γαλανόλευκη» κατάφερε από το ξεκίνημα του αγώνα νε ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, ξέφυγε ακόμη και με 16 πόντους (65-49) και παρά το γεγονός ότι δέχτηκε την πίεση των Σλοβένων στο ξεκίνημα του β΄ μέρους άντεξε και με σωστές επιθετικές επιλογές έφτασε στο τελικό 79-71.

Εκτός δωδεκάδας έμειναν ο τιμωρημένος Καλάθης και οι Γιάνκοβιτς, Μπόγρης για λόγους τακτικής, ενώ η ελληνική ομάδα θα ολοκληρώσει τη συμμετοχή της στο τουρνουά με τον αγώνα κόντρα στη Νέα Ζηλανδία, που θα διεξαχθεί αύριο στις 17:15.

Η προσπάθεια των Σλοβένων στο τέλος του ματς να φέρουν τα πάνω κάτω δεν είχε αποτέλεσμα. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς εκμεταλλεύτηκε προς στιγμή την χαλαρότητα των διεθνών και πλησίασε στο -4 (75-71), χάρις στο γκολ-φάουλ του Ζόραν Ντράγκιτς ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Ο Βασιλειάδης, όμως, με δύο μεγάλα σουτ κι ο Αντετοκούνμπο με μία...μεγαλοπρεπή τάπα στο Μούριτς «καθάρισαν» το παιχνίδι για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις