Βραζιλία: Η Μαρίνα Σίλβα η νέα υποψήφια για την προεδρία

Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014 23:59
UPD:17/08/2014 16:33
REUTERS/UESLEI MARCELINO

Η Σίλβα, 56 ετών, ήταν ως τώρα η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος για τον θώκο της αντιπροέδρου. Αναμένεται να ονομαστεί επίσημα υποψήφια για την προεδρία του PSB την προσεχή Τετάρτη (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Μαρίνα Σίλβα θα προτείνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βραζιλίας (PSB) ως υποψήφια για την προεδρία ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 5ης Οκτωβρίου, έπειτα και από τον θάνατο του υποψηφίου του Εδουάρδου Κάμπους σε αεροπορικό δυστύχημα αυτή την εβδομάδα.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος στην εφημερίδα Folha de São Paulo το Σάββατο.

Ο Κάμπους, 49 ετών, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βραζιλίας στις προεδρικές εκλογές, έχασε τη ζωή του μαζί ακόμη έξι ανθρώπους όταν το μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε συνετρίβη σε μια κατοικημένη περιοχή στο Σάο Πάολο.

Η Σίλβα, 56 ετών, ήταν ως τώρα η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος για τον θώκο της αντιπροέδρου. Αναμένεται να ονομαστεί επίσημα υποψήφια για την προεδρία του PSB την προσεχή Τετάρτη.

Η Σίλβα είχε καταφέρει να καταλάβει την τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές του 2010, συγκεντρώνοντας το 19% των ψήφων, γεγονός που είχε προκαλέσει την έκπληξη πολλών αναλυτών. Είχε θητεύσει στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα από το 2003 ως το 2008.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή