Αγγλία: Πρεμιέρα των...φιλοξενούμενων

Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014 19:10
UPD:19:18
REUTERS/DARREN STAPLES

Οι «κύκνοι» προηγήθηκαν με τον Κι στο 22΄, ο Ρούνι ισοφάρισε προσωρινά στο 53΄ και στο 74΄ ο Σίγκουρτσον «πάγωσε» ξανά το «Θέατρο των Ονείρων».

A- A A+

Έξι στα έξι είχαν οι φιλοξενούμενοι στην πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος, με τη μεγαλύτερη έκπληξη να σημειώνεται στο «Ολντ Τράφορντ», όπου η Σουόνσι νίκησε με 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κανένας από τους γηπεδούχους δεν πανηγύρισε στο «κυρίως πιάτο» της 1ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ. Εκτός της Σουόνσι, «διπλό» πέτυχε και η Τότεναμ στο Λονδίνο επί της Γουέστ Χαμ, η Άστον Βίλα στην έδρα της Στόουκ, αλλά και η Χαλ στο Λονδίνο επί της ΚΠΡ. Στα άλλα δύο παιχνίδια οι φιλοξενούμενοι απέσπασαν ισοπαλίες, με το ίδιο, μάλιστα, σκορ (2-2).

Το γκολ του Ντάιερ στο 90΄ χάρισε τη μεγάλη νίκη στους «πετεινούς» επί των «σφυριών» με 1-0, σε αγώνα που οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 29΄ λόγω αποβολής του Νότον, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Νόμπλ αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε για να βάλει μπροστά τη Γουέστ Χαμ. Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 63΄ με την αποβολή του Κόλινς, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Τότεναμ.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Αντρέας Γουέιμαν έβαλε μπροστά την Αστον Βίλα και με το γκολ αυτό οι «χωριάτες» έφυγαν νικητές από την έδρα της Στόουκ Σίτι.

Με το ίδιο σκορ νίκησε και η Χαλ την ΚΠΡ, χάρις στο τέρμα του Τσέστερ στο 52΄, ενώ στο 84΄ ο Όστιν έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για τους Λονδρέζους, όταν δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι.

Η Γουέστ Μπρομ πέτυχε την ανατροπή μετά τη ψυχρολουσία που δέχτηκε στο 5΄ από τον Κάτερμοουλ, καθώς στο 42΄ με πέναλτι και στο 74΄ ο Μπεραΐνο έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους με 2-1. Την τελευταία λέξη στο παιχνίδι είχε ο Λάρσον στο 85΄, όταν ισοφάρισε για τις «μαύρες γάτες» για να διαμορφώσει το τελικό 2-2.

Δύο φορές προηγήθηκε η Έβερτον στην έδρα της νεοφώτιστης Λέστερ, με τους ΜακΓκίντι (20΄)  και Νάισμιθ (45΄), αλλά οι γηπεδούχοι είχαν την απάντηση, αρχικά με τον Ουγιόα (22΄) και στο 86΄ με τον Γουντς.

Η πρεμιέρα του Λουίς Φαν Γκάαλ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα έφερε ξανά στο «Όλντ Τράφορντ» το...φάντασμα της εποχής...Ντέιβιντ Μόιες. 

Οι «μπέμπηδες» που «οργίαζαν» στα φιλικά προετοιμασίας, παρουσιάστηκαν εντελώς διαφορετικοί στο ξεκίνημα της σεζόν εντός των τειχών και ηττήθηκαν με 2-1 από τη Σουόνσι. Οι «κύκνοι» προηγήθηκαν με τον Κι στο 22΄, ο Ρούνι ισοφάρισε προσωρινά στο 53΄ και στο 74΄ ο Σίγκουρτσον «πάγωσε» ξανά το «Θέατρο των Ονείρων».

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις