Λάνγκφορντ: «Εύκολη η απόφαση συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ»

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014 14:06
UPD:14:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ
A- A A+

Τις πρώτες σκέψεις του για τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, για τη νέα αγωνιστική περίοδο, κατέθεσε ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ Κέβιν Λάνγκφορντ στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ: «Είμαι ενθουσιασμένος για τη συμφωνία μου με την ομάδα, περιμένω να έρθει η στιγμή για να ξεκινήσουμε τη δουλειά μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από την περσινή σεζόν, ειδικά όσον αφορά την Ευρώπη. Θα είμαι πολύ χαρούμενος εάν βοηθήσω σε αυτό και εγώ».

Ερωτηθείς σχετικά, εξήγησε πως δεν ήταν δύσκολο να δεχτεί την προσέγγιση που του έγινε από τους Θεσσαλονικείς διότι: «Η ομάδα έχει ποιότητα και το γνωρίζω από την περυσινή, κυρίως, σεζόν. Υπάρχει η συμμετοχή στο Γιούροκαπ, που είναι ένα πολύ σημαντικό κίνητρο, ένας πολύ καλός προπονητής που αποπνέει σεβασμό στην ομάδα του, αλλά και στους αντιπάλους. Όσα χρόνια κι αν παίζεις μπάσκετ, σίγουρα έχεις να μάθεις κάτι συνεργαζόμενος μαζί του. Υπάρχει κι ένα περιβάλλον μπασκετικό στον ΠΑΟΚ, με τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή που είναι μπασκετικοί θρύλοι της ομάδας, αλλά και τον μάνατζερ. Ξέρουν όλοι τους μπάσκετ κι αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα και σίγουρα θα βοηθήσει για να αντιμετωπίσουμε όλοι στην ομάδα με τον πιο σωστό τρόπο και τις επιτυχίες στη διάρκεια της σεζόν, αλλά και τις αποτυχίες».

Για την εκ νέου συνύπαρξή του στο παρκέ με τον Μαρκ Κάρτερ σχολίασε: «Γνωριζόμαστε από πέρυσι, ξέρουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου, είναι ένας πολύ καλός φίλος και νομίζω ότι όλα αυτά θα βοηθήσουν και εμάς, αλλά και την ομάδα», ενώ για τους άλλους δύο Αμερικανούς του ΠΑΟΚ, τον Τζούλιαν Βον και τον Τζέικ Οντουμ, ανέφερε: «Δεν τους ξέρω προσωπικά. Με τον Βον ήμασταν αντίπαλοι, είναι πολύ καλός παίκτης και πολύ δυνατός κοντά στο καλάθι. Ο... μικρός απ΄ό,τι ξέρω φεύγει για πρώτη φορά από το σπίτι του, οπότε εμείς οι υπόλοιποι θα είμαστε και κάτι σαν δάσκαλοί του. Θα τον βοηθήσουμε και θα είμαστε χαρούμενοι εάν καταφέρουμε να τον εντάξουμε πιο γρήγορα στην ομάδα και σε όσα πρέπει να συνηθίσει στην Ελλάδα».

Εστίασε, ακόμη, στον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε στο να ασχοληθεί με το άθλημα το μπασκετικό περιβάλλον της οικογένειάς του (σ.σ. οι γονείς του, Αντρέ και Σαρλίν, έπαιξαν στο πανεπιστήμιο, ο θείος του Τσαρλς έκανε καριέρα στο NFL) και παραδέχτηκε πως έχει κάνει ήδη κουβέντα με τον αδερφό του, Κιθ (συνεχίζει την ευρωπαϊκή καριέρα του με την Ούνιξ Καζάν), για το ενδεχόμενο να βρεθούν αντίπαλοι στο Γιούροκαπ: «Θέλω να συνεχίσει στην Ευρωλίγκα, αλλά εάν δεν τα καταφέρει με την Ούνιξ και παίξει στο Γιούροκαπ, πολύ θα ήθελα να είμαστε και αντίπαλοι. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα γίνει για πρώτη φορά. Είναι κάτι που το συζητήσαμε ήδη».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις