Εξαπατούσαν ηλικιωμένους παριστάνοντας τους λογιστές

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014 12:32
UPD:12:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.
A- A A+

Σπείρα που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων. Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι ένας 25χρονος και ένας 28χρονος, ενώ αναζητείται ένας 32χρονος συνεργός τους.

Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν συγκεκριμένα χθες στην πόλη των Χανίων, την ώρα που επέβαιναν σε Ι.Χ. και όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα επιχειρώντας να διαφύγουν. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα και προσπάθησαν να ξεφύγουν πεζή, αλλά εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Στην κατοχή των δύο ανδρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ποσό των 400 ευρώ, πολλά κοσμήματα (σταυροί, δαχτυλίδια, ρολόι, βραχιόλι, κ.α.), δύο βιβλιάρια καταθέσεων, αλλά και διάφορα έγγραφα Δ.Ο.Υ. σε φωτοαντίγραφα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ακολούθησε οι δυο συλληφθέντες και ο συνεργός τους, που αναζητείται, προσέγγιζαν ηλικιωμένους και προσποιούμενοι τους λογιστές κατάφερναν να αποσπούν από αυτούς χρήματα και κοσμήματα, ισχυριζόμενοι ότι θα τακτοποιήσουν φορολογικές εκκρεμότητες συγγενών τους.

Τα μέλη της σπείρας είχαν καταφέρει να αποσπάσουν συνολικά ποσά που υπερβαίνουν τις 9.000 ευρώ, ενώ η αξία των κοσμημάτων που αφαίρεσαν ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή