Γάζα: Έχασε τη ζωή του Ιταλός δημοσιογράφος

Εργαζόταν μεταξύ άλλων και για το Associated Press
Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014 16:58
UPD:17:00
REUTERS/HANDOUT

O Ιταλός δημοσιογράφος Σιμόνε Καμίλι.

A- A A+

Η κυβέρνηση της Ιταλίας επιβεβαίωσε ότι ο Ιταλός δημοσιογράφος Σιμόνε Καμίλι, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την εξουδετέρωση ισραηλινού πυραύλου στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στη Ρώμη.

«Ο θάνατος του Σιμόνε Καμίλι είναι μια τραγωδία για την οικογένειά του και για τη χώρα. Για μια ακόμη φορά, ένας δημοσιογράφος πληρώνει το τίμημα ενός πολέμου που διαρκεί υπερβολικά πολλά χρόνια», επισήμανε η επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι στην ανακοίνωση.

Η Ιταλίδα ΥΠΕΞ εξέφρασε «τα συλλυπητήρια για την τόσο οδυνηρή αυτή απώλεια, προσωπικά και εξ ονόματος όλης της κυβέρνησης» της χώρας της.

Η ίδια εξέφρασε οδύνη διότι πρόκειται για «την δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που θρηνούμε τον θάνατο νέων ανθρώπων που θαρραλέα επιτελούν δημοσιογραφικό έργο».

Τον Μάιο, ο δημοσιογράφος και φωτοειδησεογράφος Άντι Ροτσέλι είχε χάσει τη ζωή του στην Ουκρανία από βλήμα όλμου.

«Ο θάνατος του Σιμόνε δείχνει για ακόμη μια φορά πόσο επείγει να καταλήξουμε σε μια οριστική λύση στη διένεξη στη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε η Ιταλίδα υπουργός.

EURONEWS

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Καμίλι, 35 ετών, ο οποίος καταγόταν από τη Ρώμη, εργαζόταν κατά καιρούς για διάφορα διεθνή ΜΜΕ, κυρίως για το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press και γύριζε εδώ και τρία χρόνια ντοκιμαντέρ για τη Γάζα. Είχε καλύψει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στην Τουρκία, στα Βαλκάνια, το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Concordia στην Ιταλία και άλλα θέματα.

Το AP επιβεβαίωσε και αυτό τον θάνατο του δημοσιογράφου, που εργαζόταν για το πρακτορείο από το 2005.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή