Ο τουρκικός Τύπος για τις δηλωσεις Καραμανλή υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2004 19:06
A- A A+

Με πρωτοσέλιδους πηχυαίους τίτλους, ο τουρκικός Τύπος αναφέρεται σήμερα στις απόψεις του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή για τη θέση της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Με τετράστηλο τίτλο «Μήνυμα από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος στην Ε.Ε.: Η Τουρκία με τον πολιτισμό της θα εμπλουτίσει την Ε.Ε.» και υπότιτλο «Ο Καραμανλής είπε: Για την εξασφάλιση της συνεργασίας των λαών και για τη δημιουργία Κοινής Ευρωπαϊκής Ταυτότητας, οι διαφορετικοί πολιτισμοί δεν αποτελούν εμπόδιο, αλλά πλούτο», η Radikal γράφει ότι η απάντηση σε αυτούς που λένε ότι η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ε.Ε., δόθηκε από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Η Milliyet προβάλλει τις δηλώσεις Καραμανλή στην πρώτη της σελίδα με τον τρίστηλο τίτλο «Ο τουρκικός πολιτισμός θα προσθέσει πλούτο» και στη συνέχεια στις εσωτερικές της σελίδες με τον τετράστηλο τίτλο «Είναι περισσότερες οι αξίες που μας ενώνουν».

Η Aksam αναφέρεται επίσης στο ίδιο θέμα, με τον τρίστηλο τίτλο «Η Τουρκία δεν αποτελεί εμπόδιο. Είναι πλούτος», ενώ η Yeni Safak γράφει: «Ο Καραμανλής είπε: Θα συνεχισθεί η υποστήριξή μας στην Τουρκία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή