Για τρία ψέματα κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Θ. Ρουσόπουλος

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2004 14:36
A- A A+

Τρία ψέματα είπε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τηλεοπτικής αναμέτρησης, επισήμανε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Όπως σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος, ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για την εισαγωγή των μεταλλαγμένων προϊόντων, υποστηρίζοντας πως η ΝΔ ήταν υπέρ της εισαγωγής.

«Στην πραγματικότητα -τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος- ο αρμόδιος υπουργός, Σάββας Τσιτουρίδης, καταψήφισε τη σχετική πρόταση στο Συμβούλιο Υπουργών». «Η κυβέρνηση συνεπώς, αγωνίστηκε να μείνουν τα μεταλλαγμένα προϊόντα εκτός της ευρωπαϊκής αγοράς, ενώ ο κ. Γιώργος Παπανδρέου εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε την εισαγωγή μεταλλαγμένων σε προεκλογική ομιλία του στις 24/1/2004, όταν είχε αναφέρει ότι στρατηγική του κόμματός του ... θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στη βιοτεχνολογία και τη γενετική», παρατήρησε ο κ. Ρουσόπουλος.

Στην παρατήρηση του κ. Παπανδρέου ότι η ελληνική οικονομία είναι «υπο κηδεμονία», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανταπάντησε πως «υπό κηδεμονία βρέθηκε η ελληνική οικονομία το 2002 και 2003 όταν η ΕΕ δεν αναγνώρισε τα στοιχεία που παρέδωσε ο κ. Χριστοδουλάκης και έστειλε ελεγκτές της Eurostat μετατρέποντας έτσι σε ελλειμματικό τον προϋπολογισμό». «Η κυβέρνηση έκανε μία σαφή απογραφή της ελληνικής οικονομίας η οποία δεν βρίσκεται υπό κηδεμονία», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος στις καταγγελίες του κ. Παπανδρέου για απολύσεις 5.000 υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Ρουσόπουλος παρατήρησε πως ο ίδιος αναζήτησε στα «εκσυγχρονισμένα συστήματα (όπως περηφανευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση ότι παρέδωσε) του υπουργείου» τον αριθμό των υπαλλήλων του.

Το υπουργείο Πολιτισμού έχει περίπου 6.500 υπαλλήλους, σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος, «επομένως, τί μας λέει ο κ. Παπανδρέου; Ότι απολύθηκαν 5.000 από τους 6.500 υπαλλήλους;» «Μια τέτοια ενέργεια δεν αντέχει ούτε στη στιγμή, ούτε στο χρόνο», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με τα ζητήματα που εθίγησαν χθες στην τηλεοπτική αναμέτρηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως κατά την αντίληψη της ΝΔ "για να υπάρχει χρήση μεταλλαγμένων θα πρέπει να προηγηθεί η εκπόνηση μιας επιστημονικής μελέτης σε βάθος χρόνου προκειμένου να αποδειχθεί οτι αυτά δεν είναι επιβλαβή στην υγεία".

Αναφερόμενος στο θέμα της διαδοχής στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση εξελέγη για μια τετραετία και πως «ζητά διάλογο και συναίνεση στα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Και αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «λογικό» ο πρωθυπουργός να μη θυμάται το ακριβές ύψος του επιδόματος ανεργίας και να μην έχει πρόχειρα στη μνήμη του όλα τα οικονομικά μεγέθη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή