Στον απόηχο των επικρίσεων Ρόγκ για το κόστος

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2004 15:35
UPD:16:30
A- A A+

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εθνική υπόθεση» παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας επικριτικές για την προηγούμενη κυβέρνηση δηλώσεις του Ζακ Ρόγκ στη βελγική εφημερίδα «Le Soir».

Ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ακόμη ότι με τη λήξη των Αγώνων θα γίνει μια αναλυτική ενημέρωση για το κόστος.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ δήλωσε ότι στο μέλλον θα ευνοούνται οι υποψηφιότητες κρατών που έχουν ήδη έτοιμες τις βασικές υποδομές και όχι εικονικά σχέδια, ενώ επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για το κόστος των ολυμπιακών έργων. «Οι όποιες υπερβάσεις δεν οφείλονται στη ΔΟΕ. Το στέγαστρο, για παράδειγμα, του σταδίου που στοίχισε 230 εκατ. δολάρια, εμείς δεν το θέλαμε».

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Ρόγκ κράτησε η πρόεδρος της «Αθήνα 2004», που συναντήθηκε σήμερα με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, ενώ ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι οι απαιτήσεις για το μέγεθος των αθλητικών έργων προήλθαν από τις διεθνείς ομοσπονδίες σε συνεργασία με τη ΔΟΕ. «Οπου η ελληνική πλευρά αποφάσισε να κάνει μεγαλύτερες υποδομές αυτό έγινε για να διασφαλιστεί η μεταολυμπιακή χρήση».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε, επίσης, ότι το κόστος του στεγάστρου Καλατράβα είναι 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 230 εκατομμύρια ευρώ είναι όλο το κόστος της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του σταδίου.

«Ο κ. Ρόγκ εξέφρασε τις απόψεις του. Το ζήτημα είναι να τελειώσουν τα έργα το συντομότερο και να διοργανώσουμε τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή