Βούγιας: Διαβασμένος και συγκεκριμένος ο Γ. Παπανδρέου, γενικόλογος ο Κ. Καραμανλής

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2004 15:56
A- A A+

Οι έλληνες πολίτες παρακολούθησαν ένα διαβασμένο, αποφασιστικό, συγκροτημένο και συγκεκριμένο Γιώργο Παπανδρέου, οποίος έκανε σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, σε αντίθεση με τον κ. Καραμανλή, που ήταν αμυντικός, καθόλου πειστικός, γενικόλογος και επαναλάμβανε διαρκώς προεκλογικές εξαγγελίες.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Σπυρος Βούγιας, μεταφέροντας την ικανοποίηση που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ για τη χθεσινή παρουσία του αρχηγού του στο debate.

Ο κ. Βούγιας έκανε ειδική αναφορά στο λάθος του κ. Καραμανλή όταν χρησιμοποίησε τη φράση «κυβέρνηση των λόγων», αντί «κυβέρνηση των έργων», υποστηρίζοντας ότι πολλές φορές η λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια. Αυτό συνέβη με τον κ. Καραμανλή, σημείωσε ο κ.Βούγιας επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται περί λάθους και τόνισε ότι «η φράση του κ. Καραμανλή αποτυπώνει ακριβώς την κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ότι είναι δηλαδή κυβέρνηση των λόγων».

Σχετικά με την άγνοια του κ. Καραμανλή για το επίδομα ανεργίας ο κ. Βούγιας αφού ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να θυμάται όλους τους αριθμούς πρόσθεσε όμως, ότι ειδικά για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να γνωρίζει ποιό είναι το επίδομα, καθώς λίγες μόλις μέρες πριν είχε επισκεφθεί τον ΟΑΕΔ.

Ο κ. Βούγιας έκανε λόγο για ανακρίβειες του κ. Καραμανλή σχετικά με τα πανωτόκια και τους πλειστηριασμούς της ΑΤΕ. Όπως διευκρίνισε, η τράπεζα ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έκανε μόνο 28 πλειστηριασμούς και όχι 2.500 όπως υποστήριξε ο κ. Καραμανλής.

Ανακρίβεια, χαρακτήρισε επίσης, το αναφερθέν ότι πάγωσαν οι πλειστηριασμοί και ανέφερε περίπτωση αγρότη από τον Κίσσαμο, ο οποίος ειδοποιείται από την αγροτική τράπεζα στις 24 Μαΐου ότι ξεκινούν διαδικασίες πλειστηριασμού.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετέρχεται διάφορα τεχνάσματα σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων, όπως η κατάθεση από τον αρμόδιο υπουργό, Προκόπη Παυλόπουλο, δυο αδιάφορων και ανούσιων τροποποιήσεων του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, με στόχο να καθυστερήσει η έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας και να εκδοθεί μετά τις εκλογές.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Βούγιας ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να τοποθετηθεί το ΠΑΣΟΚ επί του θέματος γενικά, αλλά και για συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ο κ. Βούγιας αρκέστηκε να πει ότι το πρόσωπο που θα επιλεγεί πρέπει να συγκεντρώνει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και να έχει επάρκεια. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχομενο να συναινέσει το ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο που θα προέρχεται από τη ΝΔ, εφόσον το πρόσωπο αυτό συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά του κ. Στεφανόπουλου.

Ο κ. Βούγιας απάντησε και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου είπε χθες στην τηλεοπτική αναμέτρηση τρία ψέματα.

Για το θέμα των μεταλλαγμένων, όπως επισήμανε ο κ. Βούγιας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αναφέρθηκε στην κυβέρνηση, αλλά σε ευρωβουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν σε σχετική διάταξη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δεύτερον, για το θέμα των απολύσεων των συμβασιούχων, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι καθημερινά γίνονται απολύσεις συμβασιούχων καθώς τελειώνουν οι συμβάσεις τους. «Οι όμηροι απελευθερώνονται δια της απολύσεως», σημείωσε ο κ. Βούγιας.

Όσον αφορά το θέμα της ελληνικής οικονομίας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης και του κ. Αλογοσκούφη, η ελληνική οικονομία έχει μπει σε καθεστώς επιτήρησης και πρόσθεσε ότι ο υπουργός Οικονομίας, αντιλαμβανόμενος το λάθος, προσπαθεί τώρα να διορθώσει τα πράγματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή