ΚΚΕ: Εκτός παιδικών σταθμών χιλιάδες παιδιά

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014 13:08
UPD:13:09
EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
A- A A+

Τους «πανηγυρισμούς» της κυβέρνησης σχετικά με την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης για τη φιλοξενία παιδιών στους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς στηλιτεύει το ΚΚΕ, αφού όπως επισημαίνει, στην πραγματικότητα χιλιάδες παιδιά θα μείνουν τελικά εκτός.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα πρόκειται για πάνω από 20.000 παιδιά, αφού οι 91.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ αφορούν σε 111.000 παιδιά και οι θέσεις στις δομές είναι 89.000.

Όπως επισημαίνεται μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, το πρόγραμμα ΕΣΠΑ αφορά μόνο ένα μέρος, αφού χιλιάδες οικογένειες δεν έκαναν αίτηση γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια. «Η κυβέρνηση επίσης αποσιωπά ότι επιπλέον οικογένειες θα δουν την αίτησή τους να απορρίπτεται λόγω της έλλειψης υποδομών και προσωπικού στους δήμους ενώ άλλες λόγω αδυναμίας να πληρώσουν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς δεν έκαναν καν αίτηση», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ ζητεί τέλος από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή