Στηρίζει το νέο πρωθυπουργό του Ιράκ η ηγεσία του αυτόνομου Κουρδιστάν

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014 18:46
UPD:19:00
EPA/ALI ABBAS

Ο πρόεδρος του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί εξέφρασε την στήριξή του στο νέο - σιίτη - εντολοδόχο πρωθυπουργό του Ιράκ, Χάιντερ Αλ Αμπάντι (στη φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο πρόεδρος του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί εξέφρασε την στήριξή του στο νέο - σιίτη - εντολοδόχο πρωθυπουργό του Ιράκ, Χάιντερ Αλ Αμπάντι, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μετά από τηλεφωνική συνομιλία μαζί του.

Ο κ. Μπαρζανί σημείωσε ότι στηρίζει την προσπάθεια για τη δημιουργία μιας «κυβέρνησης πλατιάς συνεργασίας που θα αντιπροσωπεύει όλους τους Ιρακινούς», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Οι Κούρδοι του Ιράκ έχουν διακηρύξει ωστόσο τη βούλησή τους να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα ανεξαρτητοποίησης μέσα στο 2014, καθώςε θεωρούν ότι το Ιράκ δεν είναι βιώσιμο, λόγω της αντιπαλότητας που έχει δημιουργηθεί μεταξύ σιιτικής πλειοψηφίας και σουνιτικής μειοψηφίας στη χώρα.

Τα συγχαρητήρια του στον εντολοδόχο πρωθυπουργό του Ιράκ εξέφρασε εξάλλου και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα, ο οποίος διάκειτο εχθρικά προς τον απερχόμενο Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι Αλ Μαλίκι, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει ανεπισήμως «μαριονέτα του Ιράν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή