Πακιστάν - 11 νεκροί από επίθεση κατά στρατιωτικού αξιωματούχου

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2004 14:49
A- A A+

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Καράτσι, σε επίθεση εναντίον υψηλόβαθμου στρατιωτικού αξιωματούχου.

Όπως έκανε γνωστό εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού, δέκα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και ένας περαστικός σκοτώθηκαν από αγνώστους που άνοιξαν πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής του στρατηγού Αχσάν Σαλίμ Χαγιάτ, διοικητή των ενόπλων δυνάμεων της μεγαλύτερης πόλης του Πακιστάν.

Όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, ο στρατηγός Χαγιάτ είναι σώος και αβλαβής, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας του Καράτσι Ταρίκ Τζαμίλ πρόσθεσε πως τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Μέλος των υπηρεσιών ασφαλείας συσχέτισε την επίθεση αυτή με την επιχείρηση του στρατού που διεξάγεται κατά ανταρτών στην περιφέρεια Ουάνα, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν και με τα μέτρα καταστολής των εξτρεμιστών στο Καράτσι.

«Είναι η πρώτη επίθεση με στόχο υψηλόβαθμο αξιωματικό που έχει καθαρά στρατιωτικά καθήκοντα», δήλωσε η ίδια πηγή. «Μπορεί να σχετίζεται με την επιχείρηση που διεξάγει ο στρατός εναντίον της Αλ-Κάιντα και των Ταλιμπάν στην Ουάνα. Ή είναι ίσως αποτέλεσμα της επιχείρησης εναντίον των ισλαμιστών στο Καράτσι, δεν είμαστε ακόμα σίγουροι», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στα σύνορα με το Αφγανιστάν, έχουν χάσει τη ζωή τους 24 άνθρωποι, 20 μαχητές, ένας στρατιώτης και τρεις άμαχοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή