Γερμανία: «Τέλος» η εθνική για Κλόζε

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 15:38
UPD:15:40
EPA/SERGEY DOLZHENKO

Η αποχώρησή του ήρθε ένα μήνα μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου από τη Γερμανία στα γήπεδα της Βραζιλίας, στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του.

A- A A+

Η παρουσία του Μίροσλαβ Κλόζε στα γήπεδα της Βραζιλίας με την εθνική Γερμανίας ήταν η τελευταία του κορυφαίου σκόρερ των «πάντσερ» με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Ήταν λίγο πολύ γνωστό, ωστόσο, είναι, πλέον, και επίσημο. Μετά από 13 χρόνια προσφοράς στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, ο στράικερ της Λάτσιο αποφάσισε στα 36 του χρόνια να πει «αντίο» στην εθνική ομάδα.

Η αποχώρησή του ήρθε ένα μήνα μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου από τη Γερμανία στα γήπεδα της Βραζιλίας, στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του.

Ο Κλόζε έκανε το ντεμπούτο του στη «νατσιονάλμανσαφτ» το 2001 και συμμετείχε σε τέσσερις τελικές φάσεις Μουντιάλ. Πέτυχε 16 γκολ στις διοργανώσεις αυτές, επίδοση που τον φέρνει στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στις διοργανώσεις των παγκοσμίων κυπέλλων.

Παράλληλα ε'ίναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γερμανίας με 71 τέρματα (ξεπέρασε τον Ιούνιο τα 68 του Γκερτ Μίλερ), ενώ εκπροσώπησε τη χώρα του σε συνολικά 137 διεθνείς αναμετρήσεις.

«Η κατάκτηση του τίτλου στη Βραζιλία ήταν η πραγματοποίηση ενός παιδικού ονείρου. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που συνεισέφερα σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Για μένα δεν θα υπήρχε καλύτερη στιγμή για να κλείσω το κεφάλαιο της εθνικής ομάδας», αναφέρει ο Κλόζε στη δήλωσή του, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις