Για δυσμενείς συνέπειες στην αγροτική οικονομία προειδοποιεί η ΔΗΜΑΡ

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 12:11
UPD:12:13
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει ενεργοποίηση της διαδικασίας αποζημιώσεων με αξιοποίηση του τρόπου διαχείρισης αντίστοιχων κρίσεων τα προηγούμενα χρόνια σε επίπεδο Ε.Ε.

A- A A+

Ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το ρωσικό εμπάργκο ζητεί η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι κάθε επιπρόσθετη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος από την κυβέρνηση θα έχει δυσμενείς συνέπειες για τους Έλληνες παραγωγούς και την ελληνική αγροτική οικονομία.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει ενεργοποίηση της διαδικασίας αποζημιώσεων με αξιοποίηση του τρόπου διαχείρισης αντίστοιχων κρίσεων τα προηγούμενα χρόνια σε επίπεδο Ε.Ε.

Αναγκαίες είναι επίσης οι χρηματοδοτικές διευκολύνσεις για τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται καθώς και στοχευμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ε.Ε., μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, μπορεί να διαθέσει περισσότερα από 400 εκ. ευρώ, τα οποία έχει ως αποθεματικό ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις κρίσεων. «Οι πόροι αυτοί μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν τώρα», συμπληρώνει η ΔΗΜΑΡ.

Κλιμάκιο του κόμματος, αποτελούμενο από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον βουλευτή Θωμά Ψύρρα, βρίσκεται σήμερα στον νομό Ημαθίας, όπου θα εκθέσει τις απόψεις της ΔΗΜΑΡ στη σύσκεψη των παραγωγών και των εξαγωγέων οπωροκηπευτικών της Μακεδονίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ θα συναντηθούν επίσης με παραγωγούς σε αγροτικούς συλλόγους και σε αγροτικούς συνεταιρισμούς. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή