Νέες αιχμές Ρόγκ

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2004 20:40
A- A A+

Δύο μήνες πριν από τους Ολυμπαικούς Αγώνες κι αφού προηγήθηκαν επικριτικές δηλώσεις στη βελγική εφημερίδα «Le Soir» http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/06/09/922401.htm , ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ επανέρχεται, αυτή τη φορά σε αυστραλιανή εφημερίδα.

Σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί την Κυριακή, ο κ. Ρόγκ αφήνει να εννοηθεί ότι ήταν λάθος η ανάθεση της διοργάνωσης των Αγώνων στην Αθήνα. «Η Ρώμη ήταν η προφανής επιλογή», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι αμφιβάλλει αν στην ομιλία του στη τελετή λήξης θα πει «ήταν οι καλύτεροι Αγώνες».

Τονίζει ότι από πλευράς επιστροφής στις αξίες του Ολυμπισμού, καλώς δόθηκαν στην Ελλάδα οι Αγώνες, αλλά όχι και από πλευράς υποδομής. «Βέβαια, οι Ελληνες έχουν το δικό τους τρόπο και τους δικούς τους ρυθμούς», διευκρινίζει, σχολιάζοντας τις καθυστερήσεις σε Ολυμπιακά έργα, που προκάλεσαν «πονοκέφαλο» για τη ΔΟΕ.

Προσερχόμενη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, τόνισε ότι «ο πρόεδρος Ρογκ έχει βοηθήσει πολύ στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Τόσο ο ίδιος όσο και όλος ο κόσμος γνωρίζει καλά ότι οι Αγώνες κρίνονται από το τι συμβαίνει μεταξύ της τελετής έναρξης και της τελετής λήξης. Εμείς εργαζόμαστε νυχθημερόν και όποιος βλέπει σήμερα το Ολυμπιακό Στάδιο καταλαβαίνει για ποιο λόγο λέμε ότι θα κάνουμε εξαιρετικούς και μοναδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι Αγώνες έπρεπε να δοθούν στη Ρώμη, ήταν κατηγορηματική: «Η Ελλάδα απέκτησε το προνόμιο να φιλοξενήσει τους Αγώνες, γιατί είχε την καλύτερη υποψηφιότητα και την καλύτερη πρόταση. Τελεία και παύλα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή