Σε διεθνείς οργανισμούς στρέφεται η Μόσχα για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014 17:53
UPD:17:55
REUTERS/VASILY FEDOSENKO

«Θεωρούμε ότι είναι προτεραιότητα τώρα να καταλήξουμε σε συμφωνία με την ουκρανική πλευρά, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τις διεθνείς ανθρωπιστικές υπηρεσίες του ΟΗΕ για την αναγκαιότητα αποστολής επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.

A- A A+

Σε συνομιλίες με το Κίεβο, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκεται η Μόσχα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην ανατολική Ουκρανία, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Θεωρούμε ότι είναι προτεραιότητα τώρα να καταλήξουμε σε συμφωνία με την ουκρανική πλευρά, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τις διεθνείς ανθρωπιστικές υπηρεσίες του ΟΗΕ για την αναγκαιότητα αποστολής επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ», είπε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι κι ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας του διεμήνυσε ότι «η Ρωσία δεν θα πρέπει να επέμβει στην Ουκρανία με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας».

Ο Κέρι κατέστησε σαφές ότι ο καλύτερος τρόπος για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα είναι μέσω των διεθνών οργανισμών.

Από την πλευρά του ο Λαβρόφ κάλεσε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ να στηρίξει την ρωσική πρωτοβουλία για την διεθνή αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή