Βενιζέλος: To αποτέλεσμα δεν είναι απαγορευτικό για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2004 13:25
UPD:16:21
A- A A+

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι ούτε ευχάριστο, ούτε ικανοποιητικό για το ΠΑΣΟΚ, δεν ειναι όμως ούτε απαγορευτικό για την πορεία ανασυγκρότησης του Κινήματος, δήλωσε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος κληθείς να σχολιάσει τη διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος απέκλεισε το ενδεχόμενο αναβολής του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, όπου όπως είπε, θα μορφοποιηθεί η ανασυγκρότηση του Κινήματος. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως πλέον το κόμμα θα πρέπει να είναι έτοιμο τον Οκτώβριο «για τις νέες μάχες».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα υψηλών προσδοκιών, ένα κόμμα πλειοψηφικό, ένα κόμμα εξουσίας. Χαρακτηριστικό του ΠΑΣΟΚ είναι “η πολυσυλλεκτική πλειοψηφικότητα”. Ήδη ο κ. Καραμανλής προσπαθεί να εξασφαλίσει ένα μεγάλο κομμάτι του κεντρώου χώρου, δεν πρέπει αν αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι θα είναι λάθος του κ. Καραμανλή αν θεωρήσει ότι έλαβε εντολή εν λευκώ. «Οι πολίτες θα τον κρίνουν με επιταχυνόμενη αυστηρότητα», σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτελεί συνέχεια εκείνου των εθνικών εκλογών, στις οποίες οι πολίτες «τιμώρησαν» την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. «Είναι όμως και μια προέκταση –συνέχισε ο κ. Βενιζέλος- από τον τρόπο που ψήφισαν και απείχαν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή