Πορτογαλία - Έξι τραυματίες σε επεισόδια με άγγλους οπαδούς

Σε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η σημερινή σύγκρουση Γερμανίας - Ολλανδίας
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2004 12:17
UPD:13:01
A- A A+

Περίπου διακόσιοι άγγλοι οπαδοί συγκρούστηκαν σήμερα τα ξημερώματα με την πορτογαλική αστυνομία στην παραλιακή πόλη της Αλμπουφέιρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άτομα και να συλληφθούν έντεκα.

Όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, έντεκα άγγλοι οπαδοί συνελήφθησαν από τις πορτογαλικές αρχές.

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας γύρω από τα στάδιο της Πορτογαλίας όπου διεξάγονται οι αγώνες του Euro 2004, έχουν επίσης προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην αστυνομία, καθώς οι ποδοσφαιρόφιλοι διαμαρτύρονται έντονα για τις μεγάλες καθυστερήσεις κατά την είσοδό τους στα γήπεδα λόγω των ελέγχων ασφαλείας. Η δυσαρέσκεια των φιλάθλων συχνά οδηγεί σε μικροεντάσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μέχρι σήμερα μεγάλης έκτασης επεισόδια.

Χθες, εκπρόσωπος της αστυνομίας συνεχάρη τους γάλλους και τους άγγλους φιλάθλους για την κόσμια συμπεριφορά τους μετά το αγώνα Αγγλίας – Γαλλίας και στάθηκε ιδιαίτερα στην πολύ καλή συμπεριφορά των Αγγλων παρά την απροσδόκητη –όπως εξελίχθηκε το ματς- ήττα της ομάδας τους.

«Έδωσαν το καλό παράδειγμα και περιμένω να το ακολουθήσουν και οι φίλαθλοι της Γερμανίας και της Ολλανδίας» (οι οποίες συγκρούονται σήμερα στο Οπόρτο), δήλωσε ο πορτογάλος αξιωματούχος.

Για την αποφυγή επεισοδίων στο σημερινό ματς Ολλανδίας-Γερμανίας έχουν μεταβεί στο Οπόρτο 35 γερμανοί και ολλανδοί αστυνομικοί (από τους 120 συνολικά που βρίσκονται στην Πορτογαλία προερχόμενοι από 15 χώρες), οι οποίοι θα κυκλοφορούν με πολιτικά μεταξύ των οπαδών με σκοπό τον εντοπισμό χουλιγκανς και την πρόληψη επεισοδίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις