Επιφυλάξεις από το ΠΑΣΟΚ για το σ/ν του υπ. Δικαιοσύνης

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2004 20:23
A- A A+

«Το φαινόμενο της τρομοκρατίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μέτρα καταστολής...

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα αντιταχθεί σε κάθε επιχειρούμενη προσπάθεια που θα απαξιώνει τον άνθρωπο, τα κατοχυρωμένα δικαιώματά του και τις ελευθερίες του.

Στο σχέδιο νόμου το οποίο κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση παρατηρούμε τα παρακάτω:

Α) Είναι απαράδεκτη η ενοποίηση δύο άσχετων μεταξύ τους κεφαλαίων (Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης και διατάξεις που αφορούν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας),

Β) Οσον αφορά το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί, κυρίως, με τη Γαλλία και τη Γερμανία, πρωτοστάτησαν ώστε η απλοποιημένη αυτή διαδικασία προσαγωγής στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο να τελεί υπό την προϋπόθεση του απόλυτου σεβασμού των συνταγματικών εγγυήσεων και της ευρωπαϊκής σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Κυρίως όμως διασφαλίσαμε την αρχή «οι Ελληνες να δικάζονται στην Ελλάδα».

Οι σημερινές διεθνείς συγκυρίες μάς καθιστούν ιδιαίτερα επιφυλακτικούς μετά το γενικώς διαπιστούμενο ετεροβαρές κλίμα σε βάρος των στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων. Την επιφύλαξή μας αυτή, καθώς και τις βαθύτατες ανησυχίες μας θα τις διατυπώσουμε κατά τη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου στη Βουλή», δήλωσε ο συντονιστής του τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ Αλ. Παπαδόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή