Ουκρανία: Ανεστάλη η εκεχειρία γύρω στον τόπο συντριβής του Boeing

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014 14:54
UPD:15:08
REUTERS/VALENTYN OGIRENKO

Μέλη της διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την περιοχή όπου συνετρίβη το Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία. Μέχρι στιγμής από την έρευνα βρέθηκαν ανθρώπνια μέλη και προσωπικά αντικείμενα των 298 επιβατών της πτήσης που κατερρίφθη την 17η Ιουλίου από έναν πύραυλο.

A- A A+

Ανεστάλη η κατάπαυση πυρός στην περιοχή όπου συνετρίβη το Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, μετά τη διακοπή των ερευνών της διεθνούς αποστολής ειδικών.

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι κατάπαυση του πυρός θα υπάρξει ξανά με την επανέναρξη των ερευνών από τους εμπειρογνώμονες. 

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η έρευνα για να ανασυρθούν οι σοροί των θυμάτων. Η Ολλανδία έχασε 196 υπηκόους τους κατά τη συντριβή. 

Μέχρι στιγμής από την έρευνα βρέθηκαν ανθρώπνια μέλη και προσωπικά αντικείμενα των 298 επιβατών της πτήσης που κατερρίφθη την 17η Ιουλίου από έναν πύραυλο.

Το Κίεβο είχε κηρύξει εκεχειρία σε μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο της συντριβής, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο προπύργια των αυτονομιστών, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

REUTERS/VALENTYN OGIRENKO

Παρόλα αυτά εκρήξεις και ανταλλαγές πυρών καταγράφονταν πολύ συχνά στην περιοχή, ακόμη και κατά τη διάρκεια των ερευνών, αναγκάζοντας τους ειδικούς να τις διακόπτουν.

Στο Κίεβο ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του NATO Άντερς Φογκ Ράσμουσεν έφθασε σήμερα στην ουκρανική πρωτεύουσα εν μέσω φόβων για μία απευθείας επέμβαση της Ρωσίας.

«Μόλις προσγειωθήκαμε στο Κίεβο. Είμαι εδώ για να εκφράσω την πολιτική υποστήριξη του NATO στην Ουκρανία και στον πρόεδρο (Πέτρο) Ποροσένκο», έγραψε ο Ράσμουσεν στον λογαριασμό του στο Twitter.

Οβίδα σε νοσοκομείο

Εξάλλου, ένα νοσοκομείο στο κέντρο του Ντονέτσκ επλήγη σήμερα από μια οβίδα με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να βρει το θάνατο  και άλλοι δύο να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου στο Ντονέτσκ, εκρήξεις και πυρά βαρέων όπλων ακούγονταν σε όλη την πόλη.

Πυρά βαρέων όπλων είχαν στόχο και εγκαταστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας στο κέντρο της ίδιας πόλης, σύμφωνα με την δημαρχία.

«Ζητούμε από τον πληθυσμό να μην μένει στους δρόμους και να καταφύγει σε ασφαλείς τόπους», ανέφερε ο δήμος του Ντονέτσκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή