Σ. Βούλτεψη: Διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ εντός της ημέρας

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014 10:14
UPD:10:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Η κ. Βούλτεψη παραδέχθηκε ότι οι πολίτες επιβαρύνονται αρκετά από τη φορολογία, σημειώνοντας πάντως ότι «όλα αυτά που γίνονται στη χώρα, γίνονται κάτω από έκτακτες συνθήκες» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξουν διευκρινίσεις σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Σε ό,τι αφορά στα λάθη που παρατηρούνται με τον υπολογισμό του φόρου, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν ευθύνεται κάποιος προσωπικά, αλλά μία αλυσίδα ανθρώπων. «Δεν το έκανε το λάθος ο Σαμαράς, ούτε ο υπουργός Οικονομικών. Κάποιος έκανε το λάθος, κάποιος δεν επαλήθευσε, κάποιος δεν κοίταξε το χαρτί πριν φύγει κτλ.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Βούλτεψη παραδέχθηκε ότι οι πολίτες επιβαρύνονται αρκετά από τη φορολογία, σημειώνοντας πάντως ότι «όλα αυτά που γίνονται στη χώρα, γίνονται κάτω από έκτακτες συνθήκες». «Υπάρχει οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση και από τη βαριά φορολογία. Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτή τη βαριά φορολογία», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις για τα «τσουχτερά» εκκαθαριστικά που καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ότι ο ΕΝΦΙΑ για 4.000 οικισμούς, στους οποίους τα ακίνητα και τα οικόπεδα είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών, θα υπολογιστεί όπως ο ΦΑΠ του 2013.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή