Τα προβλήματα των Ελλήνων ναυτικών συζήτησαν Μ. Βαρβιτσιώτης - ΠΝΟ

Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 15:13
UPD:17:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε την ΠΝΟ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση για την καταβολή των δεδουλευμένων για τους απλήρωτους ναυτικούς (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα, ενώ συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ναυτικοί.

Τα μέλη της ΠΝΟ τόνισαν στον κ. Βαρβιτσιώτη ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός προβλημάτων, δίνοντας έμφαση στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών και στα φαινόμενα, που όπως υποστηρίζουν παρατηρούνται της μη τήρησης της εργασιακής νομοθεσίας στα πληρώματα της ακτοπλοΐας, προβαίνοντας σε καταγγελίες για συγκεκριμένα δρομολόγια.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ στάθηκαν στην αυξανόμενη ανεργία των Ελλήνων ναυτικών, καθώς και στα προβλήματα που παρατηρούνται στη λειτουργία της ναυτικής εκπαίδευσης, εστιάζοντας στη λειτουργία των σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, τον κατάλληλο εξοπλισμό και την υλικοτεχνική τους υποδομή.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι έχει, ήδη, ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας να διερευνήσουν εξονυχιστικά τις καταγγελίες της ΠΝΟ και τόνισε ότι βούλησή του είναι να μην υπάρξει καμία ανοχή.

Επίσης τόνισε ότι μέλημα του είναι η ενίσχυση της απασχόλησης του Έλληνα Ναυτικού, λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται στο χώρο της ακτοπλοΐας και ευρύτερα του χώρου της ναυτιλίας έχουν ως κεντρική κατεύθυνση την αύξηση των θέσεων εργασίας τους.

Σε ό,τι αφορά τη ναυτική εκπαίδευση σημείωσε ότι «θέλουμε τα χρήματα από το ΕΣΠΑ να κατευθύνονται στις πραγματικές ανάγκες των σπουδαστών και των καθηκόντων που θα αναλάβουν στη σταδιοδρομία τους. Έχουμε προχωρήσει σε αλλαγές στη διάρθρωση του προσωπικού των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου για να τρέξουμε όλες αυτές τις απαραίτητες αλλαγές που έχουν ως ένα και κεντρικό στόχο την αναβάθμιση της Ναυτικής εκπαίδευσης».

Επίσης ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε την ΠΝΟ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση για την καταβολή των δεδουλευμένων για τους απλήρωτους ναυτικούς, μίας νομοθετικής πρωτοβουλίας που είχε λάβει ο ίδιος στη Βουλή και κάλεσε τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να εντείνουν τον διάλογο και τη συνεργασία τους για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την ομαλή λειτουργία της ακτοπλοΐας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή