Συνάντηση Ν. Αναστασιάδη - Γιούνκερ στα τέλη Αυγούστου

Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 12:32
UPD:13:49
EPA/KATIA CHRISTODOULOU
A- A A+

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, θα έχει στις 30 Αυγούστου στις Βρυξέλλες, ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, όπως αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο κ. Γιούνκερ έχει «καταγράψει» το αίτημα των κυβερνήσεων Ελλάδος και Κύπρου για ουσιαστική εμπλοκή της Ε.Ε. στο Κυπριακό.

Η κυπριακή εφημερίδα υποστηρίζει ακόμη ότι τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λευκωσία, σημειώνουν, πως η θέση των δύο κυβερνήσεων για ουσιαστική εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, κερδίζει έδαφος.

Παράλληλα τόσο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όσο και τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες, θεωρούν πως η Ένωση δεν μπορεί να απέχει από μια διαδικασία, στην οποία ενδέχεται να προκύψει μια συμφωνία, που θα επηρεάζει τη λειτουργία της Ε.Ε. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχουν και αρκετοί στην Ε.Ε. που δεν υποστηρίζουν μόνιμες παρεκκλίσεις που αφορούν τον πυρήνα του κοινοτικού κεκτημένου, όπως οι βασικές ελευθερίες καθώς αυτό θα ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» στην Ένωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή