Μπάσκετ: Επέστρεψε με χαμόγελα η εθνική εφήβων

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2014 14:00
UPD:14:08
Icon/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
A- A A+

Απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία της εθνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό εφήβων της Τουρκίας δήλωσαν παίκτες και τεχνικό τιμ κατά την άφιξη της αποστολής από τη γειτονική χώρα.

Η «γαλανόλευκη» δεν πήρε μετάλλιο μετά την ήττα στο «μικρό τελικό» από την Κροατία, ωστόσο, άπαντες δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους για το μέλλον.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου, ήταν ο πρώτος που μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας και είμαστε περήφανοι που παραμείναμε ομάδα με κεφαλαία γράμματα από την αρχή ως το τέλος, στις καλές και τις δύσκολες στιγμές, τις οποίες ξέρουμε καλά πώς διαχειριστήκαμε.

Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να πάρουμε μετάλλιο. Τα παιδιά έκαναν υπερπροσπάθεια, είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δυνατούς αντιπάλους και πολύ καλούς παίκτες. Αυτό που μας μένει στο τέλος είναι μια γλυκιά γεύση από την περιπέτεια που ζήσαμε και τη συνεργασία μας. Θέλαμε ένα μετάλλιο, πιστεύω πως μπορούσαμε να το κατακτήσουμε. Το μετάλλιο δίνει μια εφήμερη χαρά, αλλά νομίζω πως τα παιδιά έχουν κερδίσει πολλά περισσότερα πράγματα από αυτή την ιστορία. Όλο αυτό είναι παρακαταθήκη για τη συνέχεια της πορείας τους».

Από την πλευρά των παικτών ο εκ των πρωταγωνιστών της εθνικής, Δημήτρης Σταμάτης. τόνισε: «Θέλαμε κάτι παραπάνω, αλλά και η 4η θέση μας αφήνει ικανοποιημένους. Κρατάμε την προσπάθεια. Η Σερβία δεν ήταν ανίκητη, αλλά δεν ήμασταν σε καλή μέρα στον ημιτελικό. Έχουμε μέλλον σαν ομάδα, έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του χρόνου κι ελπίζω ότι εκεί θα πάρουμε το μετάλλιο».

Ο κορυφαίος παίκτης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο τουρνουά, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, επισήμανε: «Θα άλλαζα τη συμμετοχή μου στην καλύτερη πεντάδα με ένα μετάλλιο. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, σίγουρα θα θέλαμε μια θέση στο βάθρο, όποια κι αν ήταν αυτή. Δώσαμε ό,τι είχαμε και είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθειά μας. Υπάρχει λίγη στενοχώρια που δεν πήραμε μετάλλιο. Θέλαμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούσαμε κι από τη στιγμή που φτάσαμε στην τετράδα θέλαμε το μετάλλιο. Δεν τα καταφέραμε, οπότε είμαστε λίγο πικραμένοι.»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης τόνισε: «Παρουσιαστήκαμε κουρασμένοι με τη Σερβία. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Η προσπάθεια που κάναμε ήταν μεγάλη κι όλα τα παιδιά έδωσαν τα πάντα. Ελπίζω του χρόνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων να είμαστε οι ίδιοι. Μας πείραξε που δεν φτάσαμε στον τελικό και δεν πήραμε ένα μετάλλιο. Ελπίζω του χρόνου να τα πάμε καλύτερα».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις