Παναθηναϊκός: Αλλάζει ριζικά το «Απόστολος Νικολαΐδης»

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 15:37
UPD:15:38
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Η ανακαίνιση της φυσικής έδρας των «πρασίνων» θα είναι ολοκληρωτική και η νέα Λεωφόρος Αλεξάνδρας δεν θα θυμίζει σε τίποτα το γήπεδο που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

A- A A+


Ένα ακόμη βήμα για τη ριζική ανανέωση του γηπέδου του Παναθηναϊκού «Απόστολος Νικολαΐδης» έγινε σήμερα με την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης της αναβάθμισής του από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Η ανακαίνιση της φυσικής έδρας των «πρασίνων» θα είναι ολοκληρωτική και η νέα Λεωφόρος Αλεξάνδρας δεν θα θυμίζει σε τίποτα το γήπεδο που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Με βάση τη μελέτη που εκπονήθηκε και ενεκρίθη από τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, θα προστεθούν 4.700 θέσεις με τη δημιουργία ελαφριάς μεταλλικής κατασκευής, θα κατασκευαστούν νέα δημοσιογραφικά θεωρεία και σουίτες για επισήμους, καθώς και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα περιλαμβάνει και εστιατόριο πάνω από την θύρα 7, ενώ θα τροποποιηθούν και οι υφιστάμενες κερκίδες.

Η πιο εντυπωσιακή αλλαγή, πάντως, θα αφορά στην όψη του γηπέδου. Για να γίνει αυτό θα αφαιρεθούν οι κολώνες που «πατούσαν» επάνω στο πεζοδρόμιο, τα υπάρχοντα στέγαστρα και οι κολώνες φωτισμού και στην θέση τους θα προστεθούν προβολείς επάνω στον οποίο θα κατασκευαστούν οι πρόσθετες κερκίδες και με τον οποίο «ελευθερώνεται» ο δημόσιος χώρος.

Παράλληλα, θα τοποθετηθούν νέα στέγαστρα, που θα εδράζονται απευθείας στον υφιστάμενο φέροντα οργανισμό του γηπέδου κατά μήκος της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της οδού Τσόχα.

Εξωτερικά το γήπεδο θα «ντυθεί» με διάτρητα φύλλα αλουμινίου (θα μοιάζουν με πλεκτό καλάθι), και θα δίνουν την αίσθηση της κίνησης στους θεατές.

Το νέο γήπεδο θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανονισμούς της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή αγώνων.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις