Πέφτει η αυλαία της δίκης του αιώνα στο Βέλγιο

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2004 21:39

A- A A+

Το κακουργιοδικείο της κωμόπολης Αρλόν στο Βέλγιο έκρινε τον Μαρκ Ντιτρού ένοχο για για την απαγωγή, την κράτηση και το βιασμό από τον Ιούνιο του 1995 έως τον Αύγουστο του 1996 έξι κοριτσιών (Ζιλί Λεζέν, Μέλισα Ρούσο, Αν Μάρσαλ, Εφίε Λαμπρέκ, Σαμπίν Νταρντέν και Λετίσια Ντελέζ). Επίσης, τον έκριναν ένοχο για το φόνο της Αν και της Εφίε και υπεύθυνο για το θάνατο της Ζιλί και της Μελίσα.

Οι συγκατηγορούμενοι του Ντιτρού, Μισέλ Λελιέβρ, και η πρώην σύζυγός του, Μισέλ Μαρτέν, κρίθηκαν ένοχοι για απαγωγές και κράτηση παιδιών αντιστοίχως.

Ωστόσο όσον αφορά στον κύριο συγκατηγορούμενό του, τον πρώην επιχειρηματία Μισέλ Νιούλ, το σώμα των ενόρκων φάνηκε διχασμένο, και οι δικαστές πήραν το μέρος της μειοψηφίας με αποτέλεσμα την αθώωσή του στις κατηγορίες της συνέργειας και της απαγωγής http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/06/17/926307.htm .

«Ηταν μία σελίδα που γύρισε», δήλωσε η Λουΐζα Λεζέν, μητέρα της Ζιλί.

Μετά από περίεργη και χρονοβόρα ανακριτική διαδικασία με μία αυτοκτονία ανακριτή, την παραίτηση δύο υπουργών και του αρχηγού της αστυνομίας, πέφτει η αυλαία της δίκης του αιώνα στο Βέλγιο. Αλλά τα ερωτηματικά παραμένουν. Η αποκάλυψη της δράσης του Ντιτρού είχε προκαλέσει σεισμό αγανάκτησης κι αηδίας, όχι μόνο για το αποτρόπαιο των πράξεων, αλλά και γιατί είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι η εγκληματική δράση του είχε συνδεθεί με το οικονομικό, δικαστικό, πολιτικό βελγικό κατεστημένο.

Στα παραμύθια με δράκους δεν υπάρχουν αποδείξεις... Υπάρχουν όμως θύματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή