Γουινέα: 24 άτομα ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε συναυλία

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 11:22
UPD:11:28
SALIOU SAMB/STRINGER

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν σε συναυλία που διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε παραλία για τον εορτασμό του τέλους του Ραμαζανιού, στην πρωτεύουσα της Γουινέας, Κόνακρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές, από τον συνωστισμό τραυματίστηκαν επίσης δεκάδες άνθρωποι, οι οποίοι και νοσηλεύονται σε κέντρα υγείας.

Την «οδύνη» της για την τραγωδία εξέφρασε η προεδρία της χώρας, κηρύσσοντας μάλιστα εβδομάδα εθνικού πένθους. Μετά τα τραγικά γεγονότα, ο γενικός διευθυντής της κρατικής υπηρεσίας θεαμάτων παύθηκε από τα καθήκοντά του, οι εισαγγελικές αρχές του Κόνακρι διενεργούν έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες.

Μέχρι στιγμής καμιά εξήγηση δεν έχει δοθεί για τα αίτια που προκάλεσαν τον συνωστισμό του πλήθους στη συναυλία, η οποία οργανώθηκε από τη Meurs Libre Prod, μια εγχώρια εταιρία ειδικευμένη σε μουσικές εκδηλώσεις και παραγωγές.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε την ώρα που γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στη χώρα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα ξέσπασμα του ιού Έμπολα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή