Ε.Ε.: Συμφωνία για οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 18:03
UPD:18:11
EPA/OLIVIER HOSLET
A- A A+

Οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας συμφώνησαν να επιβάλουν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ε.Ε., όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές της Ένωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο οι νέες κυρώσεις θα έχουν στόχο τη ρωσική πετρελαϊκή βιομηχανία, τον αμυντικό τομέα, διάφορα αγαθά και «ευαίσθητη» τεχνολογία.

Διπλωματική πηγή ανέφερε, επίσης, στο Reuters, ότι θα υπάρξει επανεξέταση των κυρώσεων μετά από τρεις μήνες.

Πιέσεις από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου συνομίλησε με ομολόγους του από την Ευρώπη και άλλες χώρες, προκειμένου να ασκηθούν περαιτέρω πιέσεις ενάντια στην Ρωσία.

Ο κ. Λιου μίλησε ξεχωριστά με τους υπουργούς Οικονομικών Γερμανία, Ολλανδία, Αυστραλία, Καναδά, Βρετανία και Σιγκαπούρη.

«Συζήτησαν για τις συνεχιζόμενες και συντονισμένες απαντήσεις της διεθνούς κοινότητας στις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Ρωσίας και για την ανάγκη να συνεχιστεί η πίεση προς τη Ρωσία ώστε να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Συνομιλία Κέρι - Λαβρόφ

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν, όμως, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι εχθροπραξίες κοντά στην περιοχή που έχει συντριβεί το μαλαισιανό αεροσκάφος προκειμένου οι ειδικοί εμπειρογνώμονες να μπορέσουν να πλησιάσουν εκεί.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή