ΔΗΜΑΡ: Αναγκαία μία ριζική φορολογική μεταρρύθμιση

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 14:03
UPD:14:15
FOSPHOTOS/PANAYIOTIS TZAMAROS

Στην ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι κάθε μήνα τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξάνονται κατά ένα δισ. ευρώ, ενώ οι φόροι των οκτώ δισ. ευρώ που πρέπει να καταβάλουν οι φορολογούμενοι στο επόμενο διάστημα αποτελούν «πραγματικό Γολγοθά».

A- A A+

Για προκλητική φοροδιαφυγή στην χώρα κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει ριζική φορολογική μεταρρύθμιση και να υπάρξουν νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών των φορολογουμένων.

Παράλληλα τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος ότι κάθε μήνα τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξάνονται κατά ένα δισ. ευρώ, ενώ οι φόροι των οκτώ δισ. ευρώ που πρέπει να καταβάλουν οι φορολογούμενοι στο επόμενο διάστημα αποτελούν «πραγματικό Γολγοθά»

Η φοροδιαφυγή στη χώρα  παραμένει προκλητική.  Πάνω από 1 δις ευρώ αυξάνονται κάθε μήνα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Τα 8 δις ευρώ φόροι, που πρέπει να καταβληθούν μέσα στο προσεχές πεντάμηνο, αποτελούν πραγματικό Γολγοθά για εκατομμύρια φορολογουμένων των οποίων η φοροδοτική ικανότητα έχει ήδη εξαντληθεί τα 4 τελευταία χρόνια.

Ως εκ τούτου η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι «η ριζική φορολογική μεταρρύθμιση παραμένει πάντα το μέγα αιτούμενο. Η κυβέρνηση οφείλει, αυτή την κρίσιμη περίοδο για κάθε νοικοκυριό,  να αναζητήσει λύσεις ρεαλιστικές, συμβατές με την κοινωνική πραγματικότητα, να εντάξει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο σε νέες ρυθμίσεις αποπληρωμής, που θα δώσουν ανάσα στους φορολογούμενους και έσοδα στα δημόσια ταμεία, πολλαπλασιάζοντας τις δόσεις αποπληρωμής και αποφεύγοντας τα τοκογλυφικά επιτόκια προστίμων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή