Αλ. Τσίπρας: Αταλάντευτη στήριξη στις προσπάθειες της Λευκωσίας

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κύπριο πρόεδρο
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 12:11
UPD:12:13
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα (δεξιά) με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

A- A A+

Την σταθερή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια της Λευκωσίας να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρας, στον Κύπριο πρόεδρο, Ν. Αναστασιάδη, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, το Κυπριακό «είναι πρωτίστως ζήτημα εισβολής και κατοχής εδώ και 40 χρόνια του βόρειου τμήματος της Κύπρου» και ως εκ τούτου «η διαδικασία της λύσης πρέπει να είναι στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, στη βάση των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Ο κ. Τσίπρας δεν έκρυψε ωστόσο την ανησυχία του για την αδιαλλαξία της τουρκοκυπριακής πλευράς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις στους δυο πρώτους γύρους των συνομιλιών. «Δεν υπήρξε ούτε καν η καταγραφή των μέχρι σήμερα συγκλίσεων, προκειμένου να περάσουμε σε έναν ουσιαστικό τρίτο γύρο συνομιλιών», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι «η αταλάντευτη υποστήριξη της ελληνικής πλευράς προς την Κυπριακή Δημοκρατία, για την πρόοδο των συνομιλιών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις», ιδίως όπως ανέφερε, σε μια περίοδο «έντονης ρευστότητας και γεωπολιτικής αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή».

ΝΕΡΙΤ

Υπό το πρίσμα των εξελίξεων στη Γάζα, στη Συρία, αλλά και στην Ουκρανία, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, «βασική προτεραιότητα είναι η Ελλάδα και η Κύπρος να αποτελούν πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας, αλλά ταυτόχρονα και δυνάμεις που θα επιδιώκουν σταθερά τη συνεργασία και την ειρηνική επίλυση των διαφορών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή