Τουλάχιστον 10 ξένους κρατούν ομήρους οι ιρακινοί αντάρτες

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2004 10:22
A- A A+

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ξένους ομήρους κρατούν οι ιρακινοί αντάρτες που έχουν απαγάγει και απειλούν να αποκεφαλίσουν τον νοτιοκορεάτη Κιμ Σουν Iλ, δήλωσε στο πρακτορείο Yonhap ο πρόεδρος της εταιρείας στην οποία εργαζόταν ο 33χρονος όμηρος.

Ο Κιν Τσουν -χό, πρόεδρος της εταιρίας Gana General Trading, δήλωσε στο νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων ότι ένας υπάλληλός του που πήγε στη Φαλούτζα για να διαπραγματευτεί με τους απαγωγείς διαπίστωσε ότι οι αντάρτες κρατούν τουλάχιστον 10 ξένους ομήρους, μεταξύ των οποίων και έναν ευρωπαίο δημοσιογράφο και ορισμένους εργαζόμενους στην κατασκευαστική εταιρεία KBR-θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας Χαλιμπάρτον.

Με βίντεο που έστειλαν στο Αλ Τζαζίρα οι αντάρτες απειλούν να αποκεφαλίσουν τον νοτιοκορεάτη όμηρο αν η Σεούλ δεν αναθεωρήσει την απόφασή της για την αποστολή άλλων 3.000 στρατιωτών στο Ιράκ. Στο βίντεο εμφανίζονται τρεις ιρακινοί αντάρτες που δήλωσαν ότι ανήκουν στην οργάνωση Tawhid wal Jixad (Ενοποίηση και Ιερός Πόλεμος) υπό την ηγεσία του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουϊ, που συνδέεται με την οργάνωση αλ Κάιντα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή