Διαρροή του «Expendables 3» στο Ίντερνετ

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014 11:16
UPD:15:42
EPA/IAN LANGSDON

Οι συντελεστές της ταινίας στο φεστιβάλ των Καννών.

A- A A+

Το «Expendables 3» - η τρίτη συνέχεια της κινηματογραφικής σειράς, γνωστής για τη συμμετοχή πολλών διάσημων ηθοποιών ταινιών δράσης- διέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ίντερνετ, αρκετές ημέρες πριν την προγραμματισμένη της πρεμιέρα στις αίθουσες τον Αύγουστο (η παγκόσμια πρεμιέρα, σύμφωνα με το IMDB, έχει οριστεί για τις 4 του μήνα στο Λονδίνο, ενώ για την Ελλάδα είναι στις 21).

Ειδικότερα, κάποια στιγμή το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) υψηλής ποιότητας εικόνας κόπια της ταινίας εμφανίστηκε σε torrent sites, και, όπως αναφέρεται σε ιστοσελίδες σχετικά με τον «κόσμο» των torrents, «κατεβάστηκε» μέσα σε διάστημα λίγων ωρών από δεκάδες χιλιάδες χρήστες.  

H εμφάνιση πειρατικών κοπιών ταινιών σε torrents στο Ίντερνετ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα λίγο μετά την έξοδό τους στις κινηματογραφικές αίθουσες είναι σύνηθες φαινόμενο εδώ και χρόνια- ωστόσο συνήθως οι αρχικές κόπιες είναι ποιότητας «cam», καθώς έχουν τραβηχτεί από άτομα μέσω κάμερας κινητού μέσα σε αίθουσα κατά την προβολή της ταινίας. Οι υψηλότερης ποιότητας κόπιες ακολουθούν τις περισσότερες φορές την κυκλοφορία μιας ταινίας σε DVD/ Blu-ray. Ωστόσο, επί της προκειμένης η ποιότητα είναι κατηγορίας DVD- όπως προαναφέρθηκε, ημέρες πριν η ταινία βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του «X-Men Origins: Wolverine» (είχε κυκλοφορήσει κόπια workprint, με κάποια ημιτελή εφέ) το 2009.

Προτεινόμενα για εσάς