Ρομποτικοί φίλαθλοι για κορεατική ομάδα μπέιζμπολ

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014 11:09
UPD:11:25
Eagles Forever, fanbot 팬봇

Τα ρομπότ μπορούν να επευφημούν την ομάδα, να φωνάζουν συνθήματα και να κάνουν «κύμα», ωστόσο, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, απουσιάζει η δυνατότητα «εισβολής» στον αγωνιστικό χώρο.

A- A A+

Την ατμόσφαιρα και το κλίμα στα παιχνίδια της σκοπεύει να βελτιώσει η κορεατική ομάδα μπέιζμπολ Hanwha Eagles, η οποία καταφεύγει στην υψηλή τεχνολογία για να…αυξήσει την ανταπόκριση των φιλάθλων της.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η κορεατική ομάδα φέρνει στα γήπεδά της ένα πλήθος από ρομποτικούς «φιλάθλους», οι οποίοι ελέγχονται εξ αποστάσεως, μέσω του Ίντερνετ, από χρήστες- πραγματικούς φιλάθλους που δεν μπορούν να παρίστανται οι ίδιοι στα ματς.

Τα ρομπότ μπορούν να επευφημούν την ομάδα, να φωνάζουν συνθήματα και να κάνουν «κύμα», ωστόσο, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, απουσιάζει η δυνατότητα «εισβολής» στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από τον έλεγχο των κινήσεων, ο χρήστης/ φίλαθλος μπορεί να ανεβάσει και το πρόσωπό του στο ρομπότ.

Όπως ανέφερε στο ΒΒC ο Ματ Κάτλερ, του SportBusiness International, είναι σημαντικό για τις επαγγελματικές ομάδες να δίνουν στους φιλάθλους τους περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν- ειδικά στις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες.

«Αν κοιτάξεις όλους τους μεγάλους συλλόγους, δεν μπορείς απλά να πάρεις ένα εισιτήριο της σαιζόν, πρέπει να περιμένεις σε λίστα αναμονής. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα οικονομικής εκμετάλλευσης, μπορείς να χρεώσεις, ακόμα και αν πρόκειται για μικρά ποσά, για να παρέχεις στους φιλάθλους ένα διαφορετικό είδος οπτικής γωνίας».

Πέρα από τον τεχνολογικό χαρακτήρα του εγχειρήματος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Hanwha Eagles μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια είχαν πάνω από 400 ήττες- κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι φίλαθλοί τους να αντιμετωπίζονται με συμπάθεια, κερδίζοντας το προσωνύμιο «βουδιστές μοναχοί», ενώ κάποιοι λιγότερο φιλικοί τους αποκαλούν «Hanwha Chickens».

Σε παρόμοιο «μήκος κύματος» είχε κινηθεί και η ανακοίνωση της Ιαπωνίας στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς της για το Μουντιάλ του 2022, ότι προσβλέπει στην ανάπτυξη ολογραφικής τεχνολογίας για την «αναπαραγωγή» παιχνιδιών σε άλλες τοποθεσίες πέραν του γηπέδου όπου λαμβάνει χώρα ο αγώνας, με φιλάθλους να παρακολουθούν ζωντανά. Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, η ανάπτυξη της τεχνολογίας σταμάτησε όταν νικητής της συγκεκριμένης «κούρσας» αναδείχθηκε το Κατάρ.

Προτεινόμενα για εσάς